OTVORENO PISMO DANIJELU SRBU

HSP-ov javni poziv svim domoljubnim desnim strankama

Četvrtak, 06 Listopad 2011

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
...
Hrvatska stranka prava upućuje javni poziv svim domoljubnim desnim strankama na hrvatskoj političkoj sceni na okupljanje oko Hrvatske stranke prava na predstojećim parlamentarnim izborima.

Svjesni potrebe okupljanja desnih političkih stranaka, ali i svjesni činjenice da istraživanja popularnosti stranaka upozoravaju da će jedino Hrvatska stranka prava nakon izbora imati parlamentarni status, poziv upućujemo svima koji žele osnažiti domoljubnu politiku upravo u trenucima kada Vlada RH nije kadra usprotiviti se srbijanskoj pravosudnoj agresiji na Hrvatsku kao nastavku politike prema našoj Domovini.

Želimo suradnju, iskazujemo otvorenost i spremnost na dogovore, ali očekujemo realan i objektivan pristup.

Budimo svi svjesni da ne prolazak izbornog praga znači stvarnu potporu drugima, onima koji zastupaju drugačije pa i suprotne političke programe.

Budimo svi svjesni i vlastite odgovornosti u tom procesu i u ovom trenutku.

Hrvatska stranka prava je otvorena, ne dopustite im priliku reći kako je desnica posvađana i usitnjena.

Okupimo se svi oko Hrvatske stranke prava.

Hrvatska stranka prava

Predsjednik
Daniel Srb, dipl.ing.
Poštovani gosp. Srb,
ovakav poziv kakvog sad upućujete je imao smisla prije godinu dana. Pa i prije pola godine.
Ne razumijem značenje ovog pisma danas, nakon susreta kojeg ste imali s otalim čelnicima hrvatskih političkih konzervativnih, demokršćanskih, braniteljskih stranaka i udruga (HDS, ABH, JH, Hrvatska Straža, Zavjet...).

Ako je to poziv Sačiću, Dodigu, Jurčeviću, Vekiću, Toliću, Pešordi, Slavičeku, Prebegu, Glasnoviću,... i svima koji su još uvijek i izvan ovih stranaka, a osjećaju se domoljubima bar koliko i pravaši, znači li da očekujete njihov pristanak da idu na liste HSP-a ili čak da svi potpišu 'pristupnicu' HSP-a? Da su to htjeli, zasigurno bi već davno i učinili.

Ako jedan SDP na ljevici nastupa pod imenom kolaicije (KUKURIKU) i ako ništa s tim ne gubi, dapače; ako u toj koaliciji jednako prostora imaju i HNS i IDS i HSU, ne znam zbog čega HSP bježi od imena koalicije SAVEZ ZA HRVATSKU, u kojem bi HSP kao još uvijek parlamentarna stranka imao središnju ulogu. (Ionako se na biračkim listama pojavljuju imena koalicijskih stranaka po abecednom redu). Niste vjerodostojni u svojim kritikama HSP AS i Ruže Tomašić koja je na pragu potpisivanja koalicije bar s Hrastom i HRZ-om, ako sami niste kadri disciplinirati svoje 'jastrebove' s terena kojima izgleda ne odgovara nikakva koalicija.

Kada bi ankete bile vjerodostojne, izbori nam ne bi ni trebali. Preslikali bismo isti saziv Sabora. Kao što nam ne bi trebao ni referendum o EU. Sve je već jasno. Ne shvaćate da je upravo ta i takva izvjesnost birače godinama tjerala od biračkih kutija i da im se ovaj put mora poslati drugačija poruka. PORUKA ZAJEDNIŠTVA HRVATSKIH SUVERENISTA!
Običan puk dobro zna da dva ili tri euroskeptika u hrvatskom Saboru ne znače ništa. Trebaju nam korjenite, dubinske promjene. Pročitajte još jedanput očekivanja izvandomovinskih Hrvata iskazana u PROGLASU (objavljenom i na ovom blogu).

Ponavljam i naglašavam pravaški duh tog Proglasa: "Otac Domovine Ante Starčević davno je rekao: 'Hrvati su se htjeli osloboditi jarma bilo čijega a ne jarme mijenjati'. Nacija koja putem svoga državnog Sabora, Vlade i oporbe prodaje dušu za novac i dopušta da joj stranci pišu i diktiraju povijest, osuđena je na ponavljanje te povijesti, a njezino vodstvo osuđeno je na povijesni prijezir. U svijetu 21. stoljeća, u kojem postoji svjesna hrvatska mladež, potpuno je neprihvatljiva korupcijska rasprodaja nacionalne imovine, nacionalnih interesa i nacionalnih vrijednosti."

Zato, ne gubite dragocjeno vrijeme. Koliko je sutra objavite koaliciju sa strankama koje već zajednički nastupaju kao SAVEZ ZA HRVATSKU naspram HDZ-KUKURIKU Saveza za Europu.
Tada če imati potporu i vlastitog članstva i birača koji su nasjeli na zadnjim izborima na sanaderovsko prozivanje da je glas za HSP glas za SDP. Tek tada biste s punim pravom mogli glasno i jasno, s drugima iz SAVEZA ZA HRVATSKU, kazati da je glas za ovaj i ovakav HDZ bačeni glas, ne samo glas za SDP i upitnu EU, nego glas onima koji kao guske u magle srljaju u regionalne integracije olako žrtvujući ono za što mnogi ni svoj život nisu žalili.

Znajte da "u tom slučaju iseljeništvo može ponovno okupiti i pokrenuti svoje zajednice i ponuditi tom HRVATSKOM ZAJEDNIŠTVU veliku podršku glede profesionalne logistike i financija na izborima te poštenje glede pristupa, znanje i kapital za razvoj poslije izbora. Ponuda iz hrvatskog iseljeništva jasna je i pouzdana, a donošenje odluke ove razvojne domoljubne ponude je na strankama i Hrvatima u domovini".

Zapmtite da ODLUČNI RODOLJUBI STVARAJU UVJETE A NE DOPUŠTAJU BITI ŽRTVE OKOLNOSTI.

Primjedbe

Popularni postovi