JOŠ JEDAN UDBAŠKI NAPAD NA SLOBODU GOVORA

Morgenblatt i Inoslav Bešker - zdušno u borbi za "tuđe" interese


Nakon što je sisački biskup Vlado Košić na misnom slavlju u sisačkoj katedrali slaveći Dan policije i blagdan Sv. Mihaela arhanđela, zbog optužnica iz Srbije za 40 hrvatskih branitelja, jasno i glasno poručio ono što misli dobar dio hrvatskog naroda (barem onaj dio kojemu je na prvom mjestu Bog, Obitelj i Domovina!), a to je: “Hrvatska bi trebala prekinuti sve diplomatske odnose sa Srbijom, dok ona ne prizna istinu!”, na “stražnje noge se propeo” stari "poznavatelj" katoličke crkve, dopisnik zagrebačkog Morgenblatta iz Rima, Inoslav Bešker.

Inoslav Bešker

Bešker u toj novini od petka, 30. rujna, u članku s nadnaslovom “Ima li to smisla: Košić traži da učinimo prvi korak na putu u rat (odavno nismo)”, i s naslovom “Kandidati za biskupa morali bi proći test inteligencije” piše: “Monsignor Košić pozvao je da prekinemo diplomatske odnose sa Srbijom, ali on neće ići u rat niti će poslati sinove”.

Cilj EPH: Raslojiti Hrvatsku i postaviti na čelo SDP i Kukuriku!

Poznato je kako politiku “spuštenih hlača”, koju Hrvatska provodi već duže vrijeme, ide “na ruku” antihrvatskim medijima i antihrvatskim novinarima, koji ne propuštaju niti najmanju priliku za pisanje tekstova protiv samostalne i neovisne Hrvatske, i s ciljem uvlačenje iste u neku novu tvorevinu, pa bila to ona u kojoj će nad Hrvatima vladati Bruxelless, ili pak Beograd. Bit njihovog piskaranja jest da Hrvatskom ne vladaju Hrvati (ne mislim na one koji su u Hrvatskoj rođeni i koji su vlasnici Domovnice, nego oni u čijim grudima kuca 100% hrvatsko suverenističko srce!), a to se najbolje iskazuje i s namještenim anketama, prema kojima hrvatski narod trenutno malo više “obožava” SDP i Kukuriku, od HDZ-a i što ja znam čega. Da, da, svakako!

Bit pisanja svih antihrvatskih medija i antihrvatskih novinara u tim istim medijima jest hrvatskom narodu poručiti kako opet moraju izabrati SAMO između jednih ili drugih, a to znači, između HDZ-a i SDP-a. Pri čemu su sva antihrvatska piskarala mobilizirana s jednim ciljem: Postaviti na čelo Hrvatske SDP i Kukuriku i niti slučajno ne dozvoliti da se u te tzv. hrvatske medije, pa barem i kroz ušicu igle uspiju provući bilo koja suverenistička stranka, kakav je bio i HDZ dok nije "raščupan" i decroatiziran te pretvoren u ovo što je posljednjih desetak godina.

Zašto Beškeru smeta poruka mons. Košića a ne smetaju srbijanske optužnice?

Inoslav Bešker, od kojega nas ništa ne bi trebalo čuditi, jer je, prema nekim nepotvrđenim navodima, kao vanjski suradnik UDBE, o svojim saznanjima, pod kodnim imenom "Oliver", slao izvješća SDS-u Zagreb, više od dva desetljeća živi u Rimu. Nekad je bio dopisnik vjesnikovih a posljednih je godina i te kako nazočan u EPH izdanjima.

Bešker, koji je maturirao u splitskoj Klasičnoj gimnaziji, diplomirao novinarstvo u Zagrebu, doktorirao poredbenu slavistiku u Milanu, i profesor je na Sveučilištu u Bologni, početkom je Domovinskog rata javno iznosio prosudbe “kako će JNA slomiti Hrvatsku kroz nekoliko dana”, u ovom tekstu navodi:

Vlado Košić, katolički muž dovoljno pobožan da su ga nunciji dvaput imenovali biskupom (pomoćnim u Zagrebu, pa ordinarijem u Sisku), prelat dovoljno pravedan i miroljubiv da su ga hrvatska braća u biskupstvu izabrala za predsjednika svoje Komisije Iustitia et pax, poziva na policijski vjerski blagdan Mihovila arhanđela na hitan prekid odnosa Hrvatske sa susjednom Srbijom, sve dok ona ne prizna istinu (o Vukovaru, o genocidu nad Hrvatima itd.) ”- kaže Bešker, te nastavlja:

Dakako, građanin Vlado Košić ima pravo na svoje političke stavove s političkih tribina, a mons. Vlado Košić na vjersku pouku s katedralnog pulpita. Dakako, V. Košić nije homo duplex, pa i ono što govori politički temelji u vjeri, ako mu se i omakne vanjsku politiku voditi s propovjedaonice.”- piše Bešker, kojemu očito smeta što u Hrvatskoj netko napokon javno ima snage jasno i glasno, i neustrašivo reći “popu pop, a bobu bob”, jer je očito kako takva rečenica nikada neće prijeći preko usana hrvatskog predsjednika, a premijerka je u posljednje vrijeme ionako pretežno okrenuta poslovima u koje je više uključena lopata.

Beškerov sarkazam prema povijesnoj istini: Hrvati “nisu odavno započeli rat”?

“Doajen jugoslavenskog novinarstva” Inoslav kaže dalje: “Ako su možda propustili tu propovijed, evo prilike političarima u hrvatskoj Vladi da shvate što im je kršćanska dužnost: prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom, učiniti prvi korak na putu u rat, nismo odavno. Neka ih ne ometa podatak da mons. Košić neće u rat ići niti poslati sinove - dovoljno je drugih koji će ili vojevati ili oplakivati, kad vjera zove.”

Prema Beškeru, ako Hrvatska sa Srbijom "zategne" diplomatske odnose, Hrvatska će biti ta koja će “učiniti prvi korak na putu u rat”, u svezi čega Bešker kaže “nismo odavno”.

Nismo odavno”- piše Bešker. Time očito želi reći kako Hrvati nisu odavno učinili prvi korak na putu u rat? Znači, prema njegovom mišljenju, Hrvati su 90-tih “započeli Domovinski rat”?!

Ništa novo, još jedan u čitavoj plejadi britanskofilskih jugonostalgičara koji posljednjih godina sve otvorenije poručuju kako je Hrvatska agresor - i to zbog činjenice što je kod rađanja naše Hrvatske umrla njihova nikad prežaljena Jugoslavija.

Hajdemo vidjeti jesu li još na istim branicima?”

Bešker dalje navodi: “Ne znam i ne prebrojavam jesu li premijerka Kosor i resorni ministri vanjskih pooslova, odnosno obrane, Jandroković i Božinović katolici, ali znam da je njihova, a Hrvatima vladajuća stranka, HDZ, nadahnuta kršćanskim uvjerenjima i u to ime članica Evropske pučke stranke (da ne nabrajam čime je sve Hrvatsku dosad dubolo zadužila, pa i u to ime).”, te nastavlja:

Hajdemo vidjeti jesu li još na istim branicima: hoće li (i to odmah) prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom, ili će pljunuti na pouku s biskupske katedre, pravednu i miroljubivu? Ne vjerujem, ne mogu vjerovati da neće poslušati pobožna i pravedna pastira. Ali, ako slučajno ne poslušaju, neka objasne zašto nisu pohrlili u takvu akciju!”

"Oliverov", oprostite Beškerov sarkazam, uperen prema crkvi i biskupu Košiću koga naziva “pobožnim i pravednim pastirom”, lekcija je koju je, kako se čini, davno svladao. Svladao je tu lekciju još na svojim "procjenama" o ulozi katoličke crkve još turobnih osamdesetih godina prošlog stoljeća, a naučeno, kako vidimo, koristi i danas. Naravno, cilj njegovih nekadašnjih i sadašnjih aktivnosti uvelike se čini identičnim: Držati hrvatskog čovjeka u pokornosti prema Beogradu, a svaki pokušaj ugrožavanja dominacije Beograda prikazivati kao "zveckanje oružjem", "buđenje kleronacionalizma i šovinizma" ili "buđenje aveti prošlosti", bila je, i ostala, primarni cilj takvog djelovanja. Kako nekad - tako i danas, samo s nešto blažom retorikom, u kojoj je sarkazam dobio prednost pred otvorenim prijetnjama.

Bože, podari Hrvatima inteligencije

Inoslav naposlijetku, u velikom finalu ovog indoktrinirajućeg teksta, iznosi i svoj osobni stav: “A potpisani nekatolik, nekršćanin i neznabožac, duboko uvjeren da je vjera privatna stvar, ali svjestan utjecaja Katoličke crkve u ovoj zemlji gotovo sve samih katolika, ponizno moli nuncije, sadašnjega i buduće: tako Vam Bog pomogao, barem sljedeći put ispitajte kvocijent inteligencije onoga koga predlažete Papi.”

Bit ću slobodna odgovoriti Beškeru, kao jednoj od mnogobrojnih recidiva jugoslavenskog “novinarstva”, i zagovornika tuđih interesa:

“A potpisana katolkinja, kršćanka, Bogobojazna Hrvatica, kojoj su na prvom mjestu Bog, obitelj i Domovina, koja zna kako su Hrvati usko povezani s katoličkom vjerom od stoljeća 7., i koju veseli što Katolička crkva, uz vjeru u Isusa Krista i Majku Božju, u ovim iznimno teškim vremenima Hrvatima pruža vjeru i nadu u bolje sutra, ponizno moli nuncije, sadašnjega i buduće: tako Vam Bog pomogao, pomolite se da na nadolazećim izborima Bog podari Hrvatima toliko inteligencije, da na listama zaokruže one koji istinski vole Hrvatsku!

Na taj će način ovom "Oliveru" iz Rima, kao i mnogim drugim domaćim "Oliverima", poručiti da ubuduće nastave pisati za lokalne listove iz Surdulice, Vučitrna, Bajne Bašte, Majdanpeka, ili bilo kog drugog mjesta u državi čije interese otvoreno zagovaraju.

Istu će poruku u tom slučaju dobiti i "gazda Nino", posljednji urednik lista jugoslavenskih komunista.

Dok to ne učinimo, prestanimo kupovati njihova novinska izdanja, i tako ih sankcionirajmo na način koji oni najmanje žele!

Petra Jurčević

Primjedbe

Popularni postovi