I ZATO - SVI U SAVEZ I ZA SAVEZ ZA HRVATSKU

Imovina HDZ-a blokirana do završetka istrage

DORH je, kako neslužbeno doznaje HTV, zatražio, a Županijski sud i odobrio, blokadu imovine HDZ-a. Time se vjerovnik, a to je u ovom slučaju država, financijski osigurava do završetka istrage ili suđenja stranci za niz koruptivnih afera, u kojima je izvučeno oko 32 milijuna kuna.

Kako doznaje Index, od imovine je blokirana zgrada središnjice HDZ na Trgu žrtvava fašizma, a sud zabilježbom nad imovinom želi onemogućiti da HDZ eventualno proda zgradu. Odnosno žele osigurati da se mogu naplatiti po pozitivnom okončanju eventualnog sudskog postupka.

"Ajde idite raditi svoj posao", doviknula je šefica HDZ-a Jadranka Kosor prije tri dana prema novinarima koji su upitali je li istina da su blokirani računi stranke kao i imovina stranke.

Podsjetimo kako je prije četiri dana obavijest o proširenju istrage o crnim fondovima stigla i službeno u stranku, pa su HDZ-ovci odlučili da više nema smisla to demantirati. Predsjednica stranke Jadranka Kosor prije tri dana na dramatičnoj konferenciji za novinare rekla je kako su ovo natježi trenuci za HDZ.

Podsjetimo i kako se Kosor ne nalazi na popisu osumnjičenih, ali je sumnjivo financiranje njene predsjedničke kampanje 2005. godine.

Ovo je prvi put u 21 godinu demokratske Hrvatske da se na ovaj način istražuje jednu stranku. Sve je počelo prije otprilike godinu dana kad je bivši šef carine Mladen Barišić u svom iskazu priznao da je svaki mjesec dio novca davao Sanaderu, a dio je nosio Branki Pavošević u HDZ, piše Index.

Kosor: Pozdravljam neovisnost hrvatskog pravosuđa

"Pozdravljam neovisnost hrvatskog pravosuđa", rekla je šefica HDZ-a Jadranka Kosor izlazeći iz zgrade središnjice HDZ-a oko 20 sati, gdje je večeras održan hitan krizni sastanak vrha HDZ-a.

Kako javlja Index, čelni ljudi HDZ-a sastali su se odmah nakon što je procurila vijest o blokadi imovine, a sastanku je bio prisutan odvjetnik stranke Vladimir Gredelj. Kosor, vidno nervozna, nije htjela pred okupljenim novinarima odgovarati na pitanja o blokadi imovine kazavši kako za sada nemaju službenih informacija o blokadi.

"Ovo neće obeshrabriti HDZ u predizbornoj kampanji", poručila je novinarima premijerka Kosor.

Primjedbe

Popularni postovi