MESIĆ - GADAFIJEV PLAĆENIK?

gadafi_i_meskoOd početka NATO intervencije na Libiju s ciljem svrgavanja Moamera GADAFIJA, svjedočili smo MESIĆEVOM javnom i diplomatskom zalaganju i posredovanju u Gadafijevom interesu.
Jesu li ovih dana u bunkeru libijske obavještajne službe pronađene uplatnice na ime Stjepana MESIĆA, o kojim iznosima je riječ i koje su usluge tim novcem plaćane?

Za Večernji list predsjednik libijske Republikanske stranke za demokraciju i pravdu Farag Abu Alesh je izjavio:"Stojim iza svake svoje sada izgovorene riječi. Pouzdano znam za Gadafijevo financiranje vašeg bivšeg predsjednika Mesića. Sto posto to tvrdim! Libijski pobunjenici i osloboditelji, kad su ušli u zgradu libijske obavještajne službe u Tripoliju, našli su te dokumente."

Svatko ozbiljan iz javnog i političkog života u Hrvatskoj morao bi se zapitati, "ako su pronađene te uplatnice na ime Mesića - zašto baš kod libijske obavještajne službe", obzirom da je svima u međunarodnom političkom i diplomatskom okruženju, pa i u Hrvatskoj, jasno koga i kada plaćaju strane obavještajne službe.

Dok je u Parizu u tijeku samit, na koji je pozvano 60 -tak zemalja koje će ubuduće sudjelovati i u obnovi Libije, obzirom da je Hrvatska članica NATO saveza, te dosadašnji angažman i interese hrvatskih gospodarstvenika, u najmanju ruku je čudno kako i zašto Hrvatska nije pozvana? Ima li to veze s pronađenim uplatnicama?

Kako je Stjepan MESIĆ u dva mandata bio Predsjednik Hrvatske, tijekom 10 godina su mu bile podređene sve hrvatske obavještajne službe i dostupne sve njihove tajne informacije. Obzirom da je Hrvatska članica NATO -a, angažirana je i u međunarodnim vojnim operacijama NATO -a, postoji mogućnost da tajne informacije koje su bile Mesiću dostupne zadiru i u nacionalne interese zemalja članica NATO-a.

Sukladno Kaznenom zakonu DORH je obvezan po službenoj dužnosti istražiti istinitost ovih, na HTV -u obznanjenih informacija, te dati nalog MUP -u u svrhu provedbe kriminalističkih istražnih radnji. Aktualni Predsjednik i Premijerka po službenoj dužnosti moraju dati nalog hrvatskim sigurnosnim i protuobavještajnim službama za poduzimanje potrebnih mjera i radnji s ciljem žurnog utvrđivanja istinitosti, okolnosti, svrhe, cilja itd., te izvršiti prosudbu prouzročene štete za hrvatske nacionalne interese i interese zemalja članica NATO-a.

Hrvatski iseljenici u Australiji odavno su uvjereni u Mesićevo političko i ratno profiterstvo, o čemu smo već prenosili relevantne i autentične informacije, te je podnesena i kaznena prijava protiv Stipe Mesića zbog manipulacija iseljeničkim novcem koji je bio pohranjen na račun Generalnog konzulata RH u Münchenu.

con_info STJEPAN MESIĆ, - ratni i politički profiter … con_info

Iz javne polemike DOUŠNIKA predsjednika sa svim tadašnjim i sadašnjim političkim akterima, (M. Tuđman, I. Jarnjak, V. Šeks, V. Škare-Ožbolt, T. Karamarko), oko BRIJUNSKIH TRANSKRIPATA i arhiva Ureda pokojnog predsjednika dr. Tuđmana, svima je jasno da je MESIĆ bio glavni zagovaratelj i nositelj projekta "DETUĐMANIZACIJE" i osude prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Moralo bi to, konačno, biti jasno Kosorici i Bajiću, koji bi morao po službenoj dužnosti PROVESTI ISTRAGU i utvrditi što je to sve Mesić neovlašteno i protuzakonito doturao haškom tužiteljstvu.

con_info HRVATSKE GUSKE U HAŠKOJ MAGLI - analitički osvrt... con_info

con_info SLUGE HAŠKOG TUŽITELJSTVA - tko je vršio selekciju i otpremanje dokumenata iz Hrvatske... con_info

Primjedbe

Popularni postovi