OBRANA DOMOVINE JE PRAVO A NE ZLOČIN

Oglas u WashingtonTimesu: Obrana domovine je pravo a ne zločin

U izdanju Washington Timesa od 07. lipnja objavljen je plaćeni oglas na cjeloj stranici, na kojoj se pod naslovom „Obrana Domovine je pravo a ne zločin“, osuđuje  presuda Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu za hrvatske generale Gotovinu i Markača.

Hrvatski se generali u ovom oglasu uspoređuju s članovima specijalne jedinice američkih marinaca koji su sudjelovali u akciji ubojstva Osame Bin Ladena, te se postavlja pitanje kako bi se američki građani osjećali da se njihovim herojima sudi za ratne zločine. Iako su inicijatori ove akcije imali namjeru sakupiti novac za oglas u New York Timesu, do sada za to nisu prikupljena potrebna sredstva, te su se odlučili zakupiti stranicu u Washington Timesu“, koji ima nakladu od sto tisuća primjeraka.
„Željeli smo svakako odaslati ovu poruku američkoj javnosti u trenutku kad se podnosi izvješće Vjeću sigurnosti u New Yorku o radu suda i suradnji Hrvatske sa sudom u Haagu“, kazao  je Branimir Kvartuč iz Los Angelesa, jedan od inicijatora i pokretača ove akcije. Ova inicijativa je pokrenuta od grupe mladih Hrvata iz Los Angelesa, a brzo su im se, putem raznih internetskih društvenih mreža pridružili Hrvati iz New Yorka, Chicaga, Kanade, ali i iz Australije i drugih zemalja.
Prenosimo u cjelosti oglas u Washington Timesu:
Obrana Domovine je pravo a ne zločin
Zamislite da su članovi specijalne jedinice Navy Seal Team Six osuđeni od Ujedinjenih naroda kao ratni zločinci zbog njihove uloge u ubojstvu Osame Bin Ladena.
Nedavno je Međunarodni sud za ratne zločine UN-a prozvao hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača krivima za ratne zločine, i osudio ih na 24 i 18 godina zatvora, zbog njihovih vodećih uloga u hrvatskoj ratnoj operaciji, potpomognutoj od SAD-a, koja je oslobodila njihov narod. Gotovina i Markač su za Hrvatsku isto što i Navy Seal Team Six za Sjedinjene Američke Države.U razdoblju od 1991. do 1995. godine, stotine tisuća ljudi je ubijeno, a milijuni su protjerani u Hrvatskoj i Bosni za vrijeme agresivnog rata koji je pokrenuo srbijanski predsjednik Slobodan Milošević - „Balkanski krvnik“. Milošević je za narode bivše Jugoslavije bio  isto što je i Osama Bin Laden bio za SAD:  Neprijatelj broj jedan.
„Najveći promašaj Zapada od 1930-ih godina...“ opis je Richarda Holbrooka, bivšeg američkog pomoćnika državnog tajnika, za napore UN-a da zaustave srbsku agresiju.  Upravo ovo potpuno  zakazivanje UNa je motiviralo Holbrooka i predsjednika Clintona da pomognu Hrvatskoj u planiranju glavne pobjedničke bitke protiv Miloševića. Ova operacija, predvođena Gotovinom i Markačem, bila je presudna za završetak rata, ali je ujedno rezultirala podizanjem optužnica na UN  sudu za ratne zločine.
Ujedinjeni narodi  nisu uspjeli zaustaviti Miloševića, no njihov najveći zločin je bio onemogućavanje Hrvata i Bosanaca da obrane sami sebe.
Njihov neuspjeh je rezultirao stotinama tisuća mrtvih i milijunima razmještenih osoba;  optužnica protiv Gotovine i Markača je UN-ov pokušaj da sa sebe skinu krivnju.

Kao veoma uticajna prva dama za vrijeme operacije koju je pomogao SAD, i trenutna državna tajnica, od Hillary Clinton se očekuje da osudi ovakvu presudu, ukorijenjenu u neuspjesima UN-a. Predsjednik Clinton bio je u pravu kad se tada usprotivio UN-u, a ona bi to isto trebala napraviti sada.


croatianchronicle.com

Primjedbe

Popularni postovi