HRVATSKI RAST NEZAUSTAVLJIVO RASTE U JUŽNOJ HRVATSKOJ

Nismo treći, nego jedini put za Hrvatsku
Piše: Siniša Klarica
Foto: Filip BRALA
Potpredsjednik HRAST-a Arsen Pirc i utemeljitelj pokreta u Zadru Ivo Markulin
Večeras je u prostorijama Društva hrvatskih političkih zatvorenika održan sastanak inicijativnog odbora pokreta Hrvatski RAST (HRAST). Na sastanku se skupilo 15-tak članova pokreta, a jedan od utemeljitelja pokret Ivo Markulin rekao je da pokret-stranka nije utemljen kao i ostale stranke, nego ga vodi Veliko vijeće  po uzoru na ono dubrovačko koje je svakih mjesec dana mijenjalo kneza. Hrvatski RAST čini za sad 17 grupa i organizacija civilnog društva.
-  Mi nismo alternativa SDP-u ili HDZ-u, nego prilika za Hrvatsku. Sad imamo situaciju da jedni ne žele s vlasti, a drugi ne znaju što bi kad na nju dođu. Moram istaknuti da je nama bitnije vratiti hrvatski ponos i samobitnost, nego rješavanje ekonomske situacije. Ekonomsku situaciju se dobrim mjerama vrlo brzo može popraviti, ali je puno teže vrati ponos hratskim građanima, rekao je Ivo Markulin.
Markulin se između ostalog požalio na medijsku blokadu, rekavši da je HRAST-u ostalo samo da od vrata do vrata širi svoj program. To se, kaže Markulin, ne odnosi na zadarske medije, nego one na razini države koji su u vlasništvu stranaca i koje ne zanima ova politička opcija.
- Pitaju me novinari jesmo li mi treća opcija. Ja kažem da nismo ni treći put, ni treća opcija. Mi smo rješenje za Hrvatsku, rekao je Markulin.  
Markulin je zajedno s dopredsjednikom stranke Arsenom Pircom najavio za 17. ožujka u dvorani Callegro u Zadru tribinu na kojoj će se široj javnosti predstaviti program RAST-a. Isti dan, članovi vijeća za 9. izbornu jedinicu predstavit će svoj program i rad u protekla dva mjeseca.

 HRAST ZA 9. IZBORNU JEDINICU
 
Vijeće HRAST-a za 9. izbornu jedinicu čine:  Viktor Dukić (član Udruge obitelji s četvero i više djece) cetinskog kraja, Damir Jakelić (branitelj iz Šibenika), Miljenko Marić (nositelj nezavisne liste na lokalnim izborima u Trilju), Mihael Miletić (član Udruge prognanih Srijemaca u Hrvatskoj te udruge Domobran), Budimir Peranić (nezavisni vijećnik iz Novalje), Mario Peranić (dopredsjednik Obiteljske stranke),Arsen Pirc (predstavnik građanske inicijative Hrvatski pleter iz Zadra), Zdravko Roško (predstavnik Udruge Glas roditelja za djecu iz Vodica), Darko Strihić (Zadar) i Frane Šišak (predstavnik Udruge za promicanje dara i vrijednosti života "Gabrijel" iz Šibenika). Za koordinatora je izabran Miljenko Marić, profesor filozofije i sociologije, hrvatski branitelj, dopredsjednik Udruge obitelji s četvero i više djece cetinskog kraja, član Hrvatskog kulturnog vijeća i Kulturnog društva Trilj, nezavisni kandidat za gradonačelnika Trilja. Zamjenici su Arsen Pirc i Zdravko Roško.

Primjedbe

Popularni postovi