U SUBOTU U ZAGREBAČKOM NASELJU ŠPANSKO-ORANICE OBILJEŽAVAMO MEĐUNARODNI DAN OBITELJI

Poštovani,
Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac (u daljnjem tekstu: Udruga) uz financijsku potporu Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje organizira obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, u subotu 21. svibnja 2011. na Trgu 101. brigade u naselju Špansko – Oranice.

Predviđen je bogat program zabavnih i rekreativnih aktivnosti (u privitku), brojne igre za djecu i cijelu obitelj, kao i besplatan obiteljski ručak za više od 1.500 građana.
Cilj Međunarodnog dana obitelji potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja i pokazati solidarnost u potrazi i rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji.

U službenom dijelu programa nazočnim građanima će se obratiti:
11,55 - KREŠIMIR MILETIC, PREDSJEDNIK UDRUGE BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC
12,05 - mr.sc. VICE BATERELO, VODITELJ UREDA ZA OBITELJ ZAGREBACKE NADBISKUPIJE
12,10 - dr. PETAR KREŠIMIR HODŽIC, VODITELJ UREDA HBK ZA OBITELJ
12,15 - dr. ZVONIMIR ŠOSTAR, PROCELNIK GRADSKOG UREDA ZA ZDRAVSTVO I BRANITELJE
12,25 - vlc. ZLATKO PAVETIC, ŽUPNIK ŽUPE BL. IVANA MERZA, ZAGREB-ŠPANSKO

Iako će cjelodevni program započeti u 10,00 sati, službeni dio programa znakovito započinje u 11,55 ('pet do 12'), a govornici će progovoriti o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi današnja obitelj u Hrvatskoj, kao i uputiti apel da se ulaganje u obitelj u Hrvatskoj počne razumijevati kao ključna i najvažnija investicija za zdravu i snažnu Hrvatsku.

U okviru službenog dijela programa pročitati će se i posebno pismo obiteljima od biskupa Valtera Župana, koje je sastavio posebno za ovu prigodu.
Manifestacija ima humanitarni karakter te će članovi udruge tijekom cjelodnevnog programa prikupljati donacije kao pomoć obiteljima u potrebi s područja gradske četvrti.

Molimo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj događaj!

S poštovanjem,

Krešimir Miletić
Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti - Blaženi Alojzije Stepinac
091 91 777 33

Primjedbe

Popularni postovi