'MNOGIMA JE JOŠ UVIJEK VAŽNIJE ŠTO SE NOSI NA GLAVI, NEGO ŠTO SE IMA U GLAVI'

Fra Mario Knezović : Zato što drugi neće ili se boje

Subota, 21 Svibanj 2011

Hrvoje Maleš, mladi i novi predsjednik Hajduka, doživljava medijski linč što se, prije šest godina u životopisnim Čavoglavama, a gdje bi drugo, slikao s kapom pod kojom je ratovala hrvatska vojska u razdoblju od 1941. – 1945. No, gotovo svi mediji o toj kapi pišu samo da je ustaška, ono da su pod njom ratovali brojni domoljubi bez mrlja na svojoj uniformi rijetki pišu!
To ustaška se generalizira i unaprijed sotonizira. Usuđujem se postaviti ovakav upit: Gospodo, znači li to da će doći vrijeme da će biti kažnjivo nositi kapu pod kojom je ratovao Ante Gotovina, Mladen Markač, Dario Kordić i drugi, jer ih očito proglašavaju zločincima?...

Sporna fotografija koja je ljevičare digla na noge
Kapa nije zločinačka bez obzira kakav znak na njoj bio. Ako je netko činio zlo ima ime i prezime, a većina to zlo nije činila. Pod tom kapom je bila većina plemenitih i manji broj onih koji su na hrvatsku sramotu činili zlo. Eto, radi mladoga intelektualca Maleša, zato što je fotografiran s kapom koja ima na sebi slovo U, uzbudili se duhovi, mnogi odmah traže njegovu smjenu, odgovornost, kažnjavanje, porugu, vape za njegovim isprikama. Ja bih to i shvatio kao primjereno kad bi se na isti način sankcionirali i medijski skalpirali i oni koji nose druge kape npr. onu kapu s crvenom petokrakom, kojom se diči Jure Galić ili Ivan Fumić, pod kojom je brojčano više ubijeno nevinih nego pod onom Maleševom.

Zato sam da ne živimo uronjeni u prošlost Ante Pavelića, ali sam i zato da se sankcioniraju partizani koji se ideološki okupljaju s komunističkim znakovljem na rođendanima zločinca Tita, za kojega je po broju ubijenih i utamničenih Pavelić sitna riba! Očito je mnogima još uvijek važnije što se nosi na glavi, nego što se ima u glavi. Kad ovo vidim najbolje bi Hrvatima bilo nositi čizme, jer po onoj ruskoj čizma čuva glavu! A ovaj mladi predsjednik hajduka neka himnu kluba umjesto „nosi mi se bijela boja“ pretvori u „nosi mi se crna kapa“. I na kraju: Puna nam je kapa ovih zaštitnika ljudskih prava koji hodaju okolo ne bi li koga uhvatili u ovo ili onoj boji ili kapi. Pustite ovoga mladoga čovjeka da radi i da ima svoj izbor što će nositi na glavi!

Frama Posušje i Posušje-online.info

Primjedbe

Popularni postovi