Deklaracija Udruge hrvatskih branitelja 1990 - 1996., ABH i Hrasta povodom presuda generalima Gotovini i Markaču


Mi, Udruga hrvatskih branitelja 1990 – 1996., Akcija za bolju Hrvatsku, hrvatski politički pokret Hrast i sav hrvatski narod, odbacujemo presude generalima Gotovini i Markaču i proglašavamo ih ništavnim.
Tužitelje Međunarodnog kaznenog suda u Haagu i suce koji su donijeli presude optužujemo za pravosudno ubojstvo i rušenje temeljnih vrijednosti zapadne civilizacije, za teško razaranje međunarodnoga prava, za kršenje Povelje Ujedinjenih naroda, za spaljivanje hrvatskoga Ustava i Deklaracije o Domovinskom ratu.
Nadalje, optužujemo ih za političku korupciju, za krivotvorenje povijesti i za brutalno nasilje nad hrvatskim braniteljima, hrvatskim narodom i hrvatskom državom.
Proglašavamo ih nesposobnim da razlikuju dobro od zla, istinu od laži, agresora od žrtve agresije. Proglašavamo ih krivim za zajednički pothvat s političkim šakalima koji su poticali srpsku agresiju, a hrvatsku pobjedu u Oluji doživjeli kao svoj poraz.
Proglašavamo ih krivim za destabilizaciju Republike Hrvatske, za poticanje federalizacije Hrvatske, za nametanje hipoteke u cilju trajnog ucjenjivanja hrvatske države.
Slučaj presuda i cjelokupno djelovanje Međunarodnog kaznenog suda u Haagu podižemo na razinu Opće skupštine Ujedinjenih naroda jer se radi o pravosudnom i političkom napadu na jednu od njezinih članica.
Preispitat ćemo odnose sa svim državama koje su političkim pritiskom uzrokovale ove bezočne presude. Posebno se to odnosi na podmuklu britansku politiku, predvodnicu svih protuhrvatskih podmetanja i sudionicu u uzrokovanju hrvatskih nesreća od Bleiburga do Haaga.
Tražimo odgovornost svih ključnih čimbenika u Hrvatskoj čije je činjenje ili nečinjenje dovelo do ovih skandaloznih presuda. Odgovornost tražimo za pojedince i za stranke koje su zadnjih deset godina vladale Hrvatskom, jer je SDP započeo kriminalizaciju Domovinskoga rata i otvorio mogućnost da se sudi za Oluju, a HDZ pristao da se sudi po optužnici u kojoj je uz generale, simbole hrvatske pobjede, optužen i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, simbol moderne hrvatske države, te sav politički i vojni vrh, Hrvatska vojska, sve strukture hrvatskoga društva, sav hrvatski narod i sama hrvatska država.
Državnom odvjetništvu nalažemo da ispita rad i izvore financiranja onih civilnih udruga koje djeluju u Hrvatskoj kao peta kolona.
Od danas počinje Akcijski plan za oslobađanje generala Gotovine i Markača. Ako Vlada ne želi u tome sudjelovati punom snagom, neka odstupi i neka nam ne smeta. Bit će oslobođena brige oko žurnog ulaska u Uniju jer pregovore zamrzavamo dok generali ne budu oslobođeni.
Ne zaboravljamo ni Hrvate iz Herceg Bosne jer su se Hrvati u ratu borili kao jedan narod, kao jedinstveno hrvatsko biće. I nad njima je sjena izmišljenog ZZP-a , a zajedno s njima sudi se i Hrvatskoj za nepostojeću agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Ta bi presuda otvorila put nezaustavljivom rasističkom divljanju prema Hrvatima u cjelini, a tome se moramo odlučno oprijeti.
Ne zaboravljamo ni da se čudovišna haaška praksa bezobzirne nezakonitosti uvukla djelomično i u hrvatske sudove. Stotine i stotine hrvatskih branitelja leže po hrvatskim zatvorima jer su protiv njih svjedočili oni iz neprijateljskih redova, a sud je ta svjedočanstva prihvatio. Tražimo reviziju svih procesa, uz obveznu nazočnost branitelja kao sudaca porotnika. Tražimo da se branitelji brane sa slobode, da se prema njima ponaša dostojno, a ako su doista počinili kazneno djelo i osuđeni – kazne će izdržavati u posebnim zatvorima.
Usporedo treba revidirati sve procese onim četničkim i jugoarmijskim zločincima koji su oslobođeni pred hrvatskim sudovima i prevedeni pod Zakon o oprostu, čime je pravda prevedena žedna preko vode. Zakon o aboliciji treba preispitati jer se pretvorio u svoju suprotnost, pa zločinci slobodno šeću ulicama Vukovara i hodnicima Hrvatskog sabora.
Mi smo hrvatskome narodu dužni već dvije lustracije, i obje ćemo provesti!
Tražimo također da se ponište svi ugovori i dogovori sa Srbijom, javni ili tajni, i da se zauvijek stane na kraj ovoj novoj, političkoj i pravnoj agresiji Srbije u kojoj i opet stradavaju hrvatski branitelji, a ima iste ciljeve kao i pokrovitelji Haaškoga suda.
Tužba protiv Srbije za genocid ne smije i neće biti povučena. Mi ćemo donijeti zakon koji će zabraniti povlačenje tužbe.
Hrvatice i Hrvati,
Jučer je bio dan tuge i gnjeva, ali i novoga narodnog jedinstva. Narodu su se otvorile oči i zato je danas dan prijezira prema sramotnih zadnjih deset godina hrvatske politike, dan kada prekidamo novovjeku hrvatsku tragediju. Danas se Hrvatska opet osovljuje na međunarodnoj sceni kao suverena država koja sama odlučuje o svojoj sudbini. Budimo zajedno za domovinu, budimo glasni da se od našega glasa trese sva bijedna politička klatež na vlasti i u oporbi. U toj glasnoći nemojte izgubiti glas koji će vam trebati na izborima, glas za čestite, nezavisne ljude koji se nikada nisu ogriješili o Hrvatsku, za branitelje koji će biti kičma nove vlasti i domoljubne intelektualce koji će biti njezina nepotkupljiva duša.
Neka Bog čuva hrvatske generale do skore slobode, neka Bog čuva hrvatske branitelje, hrvatski narod i hrvatsku državu. Živjela Hrvatska!

U Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, 16. travnja 2011.

Primjedbe

Popularni postovi