PRIOPĆENJE KOORDINACIJE HRASTA ZA DESETU IZBORNU JEDINICU



Okruženi smo upornim pranjem mozga od strane stranaka parlamentarne većine i oporbe, te s njima pridruženih medija koji nas iz dana u dan uvjeravaju da nam nema života ni sudbine izvan EU i da nam je jedina budućnost u rukama EU birokracije.

No, posljednji događaji vezani uz odnose Hrvatske i EU, kao što je pitanje sudbine brodogradnje ili sve veće nezaposlenosti, ukazuju na svu pogubnost položaja Hrvatske u odnosu na EU. Sve se to događa u situaciji u kojoj je Hrvatska daleko od ikakvih obveza prema EU. Taj odnos aktualna vlast izgradila je do potpune feudalne potčinjenosti Hrvatske iako Hrvatska nije članica niti ima bilo kakvih obveza prema ikomu u EU.

Prema službenim očitovanjima najviših predstavnika ove Vlade RH, Hrvatska i Split trebali bi biti sretni zato jer je neki anonimni EU birokrat odobrio Hrvatskoj nastavak proizvodnje u splitskom brodogradilištu. Tim povodom Hrast pita Vladu i narod: što bi bilo da taj anonimni činovnik nije bio zadovoljan planom i nije odobrio restrukturiranje brodogradilišta Split?
 Vlada bi likvidirala brodogradilište, zar to nije očito? Jer, ona Sanaderov zavjet i moto: Nema te cijene koje nećemo platiti radi ulaska u EU i dalje  vrijedi u službenoj politici ove Vlade.
Da se ne zaboravi, podsjećamo javnost da su brojne ex-komunističke zemlje ušle u EU iako nisu ispunile niz obveza koje hrvatska "vlast"  ispunjava već sada, a da pri tome nikakvu korist od toga nema ni narod ni država! Tako je primjerice, upravo u pitanju brodogradnje, Poljska ušla u Europsku uniju s neriješenim pitanjem državnih subvencija brodogradnji, I čitave četiri godine svojeg članstva imala je to pitanje neriješeno.

Prihvaćajući ovakav odnos potčinjenosti, aktualna vlast, ne samo što sramoti i ponižava narod, nego upravo zbog takvog odnosa nije u prilici riješiti niti jedan od bitnih problema (nezaposlenost, standard, stanovanje, poljoprivreda, industrijski razvoj...) i jedino što joj preostaje jest zaduživanje u inozemstvu koje ne vodi nikamo. Na taj način oni ne samo što ne rješavaju nijedan od gorućih problema, već  time ugrožavaju stabilnost i nezavisnost države, naroda i ekonomije, i - što je najgore - budućnost naše djece i unuka. Prihvaćajući ovakav sluganski odnos, aktualna vlast, ukazuje kakva nas budućnost čeka u toj i takvoj EU.

Hrast zagovara bratsvo europskih naroda i kozmopolitizam Hrvatske, ali se svim sredstvima i odlučno protivi nastavku odnosa sa EU pod postojećim uvjetima.

 Rješenje je u promjeni politike i promjeni ljudi. HDZ to ne nudi, SDP sa svojim partnerima nudi tek druge ljude ali istu politiku kao i HDZ.

Stanje treba potpuno promijeniti - i politiku i ljude.

Hrast poziva građanstvo da mu se pridruži u tom nastojanju da mirnim putem i sa neupitnim hrvatskim stavom zbacimo politiku destabilizacije države i naroda, politiku izdaje nacionalnih interesa i vrjednota, politiku nesposobnosti i služenja stranim interesima, politiku očaja i nacionalne ugroze.

Primjedbe

Popularni postovi