OTVORENO PISMO ŽELJKU SAČIĆU

Poštovani generale Željko Sačiću,

javljam Vam se kao hrvatski domoljub koji nije član nijedne političke stranke sa molbom da se uključite u objedinjavanje svih državotvornih i domoljubnih stranaka, udruga i inicijativa u Hrvatskoj, jer jedino to može donijeti uspjeh na izborima. Trenutačnu situaciju u Hrvatskoj neću razlagati jer ste i Vi vjerujem svjesni da je ona katastrofalna i što se tiče nacionalnog i gospodarskog suvereniteta Republike Hrvatske.

Iskustvo svih prošlih izbora nas uči da mnoštvo pravaških i drugih desnih opcija u Hrvatskoj dovodi do rasipanja glasova te u hrvatskoj politici ključnu ulogu igraju lijeve i liberalne opcije( bez obzira što je HDZ na vlasti jer koalira sa HSLS, SDS i ostalim manjinama). Mnoštvo desnih kandidata na proteklim predsjedničkim izborima dovelo je do rasipanja glasova desnice i rezultiralo pobjedom Ive Josipovića. Vi ste vjerojatno poneseni podrškom branitelja i hrvatskih domoljuba koji su se skupili na prosvjedu na Trgu bana Jelačića te se možda nadate velikom izbornom uspjehu, ali nas povijest uči drugačije. Na desnom spektru političkog polja imamo HSP, HČSP,HSP-AS, HDSSB; JEDINO HRVATSKA itd.Vjerujem da ste čuli i za pokret HRAST kojem je pristupilo nekoliko respektabilnih pojedinaca, udruga,stranaka i inicijativa. To je prvi pokušaj objedinjavanja domoljubnih i kršćanskih udruga, stranaka i inicijativa te već uživa veliku potporu hrvatskih domoljuba( pogledajte portal Hakave.org te broj komentara na kolumne o HRAST-u i facebook grupu H-rast).

Smatram da je nepotrebno pored već postojećeg pokreta stvarati novi, koji je zapravo samo "pokret" po imenu, jer svatko iole politički mudar može uočiti da ste ovu inicijativu stvorili ad hoc. Ne možete biti pokret jer Vama još nitko nije pristupio osim Vas koji ste osnivači i organizatori braniteljskog prosvjeda u Zagrebu. Ne sumnjam u Vaše dobre namjere, ali za napraviti ozbiljni politički rezultat treba stvoriti bazu. Zar mislite dobiti podršku hrvatskih domoljuba i katolika surađujući s don Ivanom Grubišićem i Brunom Langerom????

Vaše je opravdanje da ste za razliku od Hrasta probili medijsku blokadu, ali ja Vas pitam, s kojim ljudima i kojom bazom mislite ostvariti respektabilan rezultat? I Pernar je probio medijsku blokadu, ali zar ga itko u Hrvatskoj više uzima za ozbiljno. HRAST se već pola godine priprema za izbore i moli se da izbori budu što kasnije kako bi stvorili bazu, a vi nekoliko mjeseci prije izbora stvarate pokret. Vaše priopćenje je iskreno i dobronamjerno, ali politički naivno i puno pravopisnih pogrešaka. Dragi generale Sačiću i dragi branitelji, srcem ste obranili Hrvatsku, ali se samo srcem ne pobjeđuje na izborima. Za pobjedu na izborima treba puno političkog iskustva!!!
Mediji Vam i daju prostor jer znaju da je ono što pokušavate neozbiljno. HRAST radi i stvara bazu i strukturu, a mediji ga ignoriraju jer bi mogao postati "opasan". A nas može spasiti samo ozbiljan i " opasan" pokret!!!!

Ne mogu vjerovati da ne možete naći zajednički jezik sa čelnicima Hrasta jer ne vidim bitnu razliku u vašim programima (samo što je Hrastov mudrije i temeljitije napisan). U čemu se Vaše programske smjernice, a to je zaštita hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata, razlikuju od programskih smjernica Hrasta ili još bolje proglasa Hrvatskog kulturnog vijeća( sastavnica Hrasta) koji je najbolje napisan zahtjev vlastima u svezi zaštite branitelja i Domovinskog rata.
http://www.h-rast.hr/od-lanova/item/248-proglas-hrvatskoga-kulturnog-vije%C4%87a-i-branitelja-okupljenih-na-tribini-hrvatski-odgovor-na-srbijanske-popise.html

Zar zaista mislite da će za zaštitu hrvatskih branitelja više učiniti don Ivan Grubišić od Miroslava Tuđmana, Hrvoja Hitreca, Josipa Jurčevića i Ivice Relkovića( brat mu poginuo u Domovinskom ratu, a on bio u srpskom logoru)???

Ovim pismom Vas molim da porazgovarate s čelnicima HRAST-a jer sam uvjeren da vi osobno, ali i vaša inicijativa ništa neće izgubiti pristupanjem HRAST-u nego samo dobiti. Ali što je najvažnije dobiti će Hrvatska!!! HRAST predviđa pretkampanju što opet ide Vama u korist jer na osnovu svoje popularnosti među braniteljskom populacijom po prikupljenim potpisima možete biti na vrhu liste HRAST-a. A time svi pobornici Tuđmana, Jurčevića, Relkovića, Hitreca, Ilčića te članovi svih ovih brojnih udruga postaju i vaši glasači.
Ne dopustite ponovno rasipanje glasova i omogućite pobjedu hrvatskog državotvornog pokreta u kojem ćete Vi igrati važnu ulogu.

Mirko Matić via Facebook

Primjedbe

Popularni postovi