MESIĆ: "NA BLEIBURGU JE BILA JEDNA POBUNA I TAMO JE POGINULO MALO LJUDI"

Stjepan Mesić:

Na Bleiburgu nije bilo zločina


...

Komentirajući posljednje priče o zločinima u II. svjetskom ratu i iskapanje masovne grobnice na zagrebačkoj Kustošiji, bivši predsjednik Stjepan Mesić je kazao kako je riječ o političkoj kampanji.

"Ako bi se htjelo govoriti o zločinima, treba ih staviti u povijesni kontekst. Kad je Njemačka kapitulirala, kvislinške snage su još desetak dana pružale otpor... Ako je 1.500 partizana poginulo, ako ih je preko 3.500 ranjeno, i na drugoj su strani ljudi pogibali. To je nastavak rata poslije rata, i ne možemo govoriti o nekim žrtvama", kazao je Mesić u Dnevniku 3 HTV-a.

Bivši je predsjednik kazao i kako se ne slaže s terminom 'komunistički zločini' koji se pojavljuje u medijima, jer se na taj način njih izjednačuje s fašizmom.

"Kod nas je vođena Narodnoooslobodilačka borba u kojoj su najmanje sudjelovali komunisti. To su zločini koji su se dogodili u II. svjetskom ratu, pa i na strani antifašizma", kazao je Mesić i dodao da poslije rata nema ratnih zločina, onda postoje samo zločini.

Mesić je napomenuo i kako je II. svjetski rat je završio kako je završio, te da poražene ne možemo svrstati u pobjednike, a pobjednike u poražene. "Mi bi vjerojatno bili jedini u Europi koji bi sudili za pobjedu", napomenuo je Mesić.

Na pitanje smatra li da se na Bleiburgu dogodio zločin, Mesić je kazao kako tamo nije bilo zločina. "Tamo je bila jedna pobuna i tamo je poginulo malo ljudi, ali poslije je na križnom putu vjerojatno bilo zločina", kazao je Mesić.


Vezani članci: izvor net.hr
STRUČNJACI IZ VRAPČA, SPAŠAVAJTE GA!!!

Primjedbe

Popularni postovi