HRAST I HKV O PRIJEDLOGU IZMJENA ZAKONA O VODAMA

IZJAVA
o prijedlogu izmjena Zakona o vodama

Hrvatsko kulturno vijeće drži da su predložene izmjene Zakona o vodama vidljiv znak da su anacionalne i asocijalne interesne skupine podložile hrvatsku državnu vlast koja  je potpuno izgubila kompas i na putu je da prijeđe zadnju granicu obrane prirodnoga nacionalnog blaga koje pripada hrvatskome narodu i ostalim hrvatskim državljanima. Hrvatske vode i hrvatske šume moraju, u skladu s člankom 52. Ustava RH , imati osobitu zaštitu države. Privatizacija izvora i tokova, te korištenja vode nedopustiva je, kao i koraci koji vode prema privatizaciji, a oni su očiti u prijedlogu o osnivanju trgovačkih društava u sektoru voda.
Pozivamo Sabor i Vladu da odustanu od te namjere i podsjećamo ih da su tek zastupnici naroda kojemu pripada vlast, a narod znade što je njegovo pravo i njegovo blago, te se takvim samoubilačkim potezima oštro protivi.
HKV daje potporu Izjavi komisije HBK Iustitia et pax i svima koji su podigli glas u svezi s izmjenama zakona o vodama, te poziva hrvatske kulturne institucije da se pridruže protivljenju namjeri pretvaranja javne ustanove Hrvatskih voda u trgovačka društva.
Napominjemo da je stajalište zauzeto u ovoj izjavi HKV-a ujedno i stajalište političkoga pokreta Hrast.


Za Hrvatsko kulturno vijeće i Hrvatski rast

Primjedbe

Popularni postovi