DOSTA!

Jučerašnji prosvjedni skupovi hrvatskih branitelja nisu samo znak da je braniteljima svega dosta, da je konačno stigla i ona kap radi koje se čaša izlijeva. Ti skupovi poručuju puno, puno više.
Bez medijske potpore, bez novaca, bez prave organizacije i u jako kratkom roku, bez aktivnog učešća skoro svih velikih braniteljskih udruga, hrvatski su branitelji konačno odlučili reći – DOSTA!
Dosta iživljavanju, teroriziranju, progonima, hapšenjima, optužnicama, zatvorima. Dosta izvrtanja istine o Domovinskom ratu, dosta ljubakanja sa Srbijom koja nam danas, jednako kao i devedesetih, zabija nož u ledja, ali ovaj put uz blagoslov naše Vlade i našeg predsjednika.
Dosta više tretiranja hrvatskih branitelja, ali i općenito hrvatskog naroda, kao bezumnih zločinaca koji su Domovinski rat proveli pljačkajući i ubijajući nedužne srpske civile.
Dosta laži, od koji smo prvo bili u nevjerici, zatim razočarani, pa obeshrabeni i pokorni, a danas konačno i ljuti. Izgleda su trebale proći godine i godine progona, da bi nam došlo u glavu kako ništa ne rješavamo dižući ruke na sebe ili šuteći.
I, konačno je krenulo.
Ovi su skupovi bili veličanstveni. A evo zašto:
Poruke koje su branitelji uputili, bile su upućeni i Vladi i predsjedniku RH. Vladi, koja je HDZ-ovska i predsjedniku, koji je SDP-ov.
Po prvi put, niz godina nakon Domovinskog rata, branitelji su se stavili iznad političkih podjela. Stali su, jedan uz drugog, jednako kao što su stali devedesetih. I više nije bilo lijevih i desnih, crvenih i crnih, nego samo i isključivo ljudi koji su nam izborili ono najdragocjenije što postoji: Slobodu.
I zato, poruka svima koji su se danas odazvali prosvjednim skupovima:
Hvala vam.
I odazovite se ponovno. I ponovno, i koliko god puta treba.
Za sebe, za svoju zemlju, za sve one snove koje ste sanjali dok ste branili Domovinu od četničkih hordi, s malo oružja i ogromnim srcem.
Za budućnost svoje djece i svih nas.
I ono najvažnije:
Za one, koji više ne mogu govoriti i stati uz vas, ali su uvijek sa svima nama.
Za sve naše mrtve.

Diana Majhen, dragovoljac.com

Primjedbe

Popularni postovi