KAKO JE HINA PREDSTAVILA PRVO PREDSTAVLJANJE HRAST-a?

Predstavljen novi politički pokret Hrvatski rast - Hrast

Objavljeno: 10.12.2010. | 15:13


 
 
 
ZAGREB - Novi politički pokret Hrvatski rast - Hrast, u koji su, uz dvojicu bivših predsjedničkih kandidata Miroslava Tuđmana i Josipa Jurčevića, združene neke građanske udruga i neparlamentarne političke stranake, među kojima i Udruga Glas roditelja za djecu - Grozd, Obiteljska stranka i Hrvatsko kulturno vijeće (HKV) predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu.
Miroslav Tuđman je na predstavljanju istaknuo kako je za izlazak Hrvatske iz duhovne, moralne, političke i materijalne krize potreban povratak suverenističkoj politici. "Kad smo se odrekli suverenosti zapali smo u krizu", rekao je, dodavši kako nam drugi nakon toga dvostrukim mjerilima kroje državne granice i omeđuju nas na područje zapadnog Balkana.
Ocijenio je kako smo se tada odrekli i gospodarske suverenosti, jer su vlasti strancima rasprodale hrvatske gospodarske potencijale te dodao kako gospodarske subjekte treba vratiti hrvatskom kapitalu, a razvojne potencijale u državne ruke.
"Nismo protiv EU kao saveza suverenih država ali smo protiv EU koja bi bila unitaristička država", rekao je dodavši kako se i jutrošnje uhićenje jednoga hrvatskog časnika realiziralo po naputku međunarodnih organizacija. Ocijenio je kako te organizacije nisu zainteresirane za zločine koji su počinjeni u srpskoj agresiji na Hrvatsku te dodao kako probleme možemo riješiti samo ako vlast bude suvereno odlučivala o sudbini države.

Jurčević smatra kako se kriza u Hrvatskoj može riješiti samo tako da na vlast budu izabrane stručne, moralne i postojane osobe, koje su, uz ino, pokazale da znaju zastupati interese većine hrvatskoga naroda.
Predsjednik Obiteljske stranke Ivica Relković istaknuo je kako će na izborne liste birači izravno birati svoje kandidate te dodao kako će se unutar Hrasta provesti kampanja koja će omogućiti biračima da odaberu najbolje zastupnike svojih interesa. Dodao je kako će birači, koji dosad u Saboru nisu imali svoje predstavnike njih pronaći u kandidatima Hrasta.

Po riječima Hrvoja Hitreca pokret Hrast je izraz volje građana da se izađe iz političkih zabluda nastalih zadnje desetljeće. "Želimo ljude koji Hrvatsku osjećaju kao svoju obitelj i dom", rekao je, dodavši kako pokret slijedi državotvornu politiku Franje Tuđmana, a počiva na univerzalnim kršćanskim vrijednostima imanentnim hrvatskom narodu.

Predsjednik udruge Glas roditelja za djecu - Grozd Ladislav Ilčić istaknuo je kako će Hrast poseban naglasak stavljati na politiku zaštite obitelji, braka i roditeljstva.
Po riječima dopredsjednice Grozda Željke Markić nudi se hrvatskim građanima da na slijedećim parlamentarnim izborima napokon mogu glasovati za kandidate koji istinski zastupaju njihova stajališta.
Predstavnici Hrasta, poslije predstavljanja zajedno su otišli na Mirogoj, gdje su u povodu 11. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana položili vijence na njegov grob. (Hina/foto: Hrsvijet.net)

Primjedbe

Popularni postovi