JEDINO JE VRIJEME SPOSOBNO PROCIJENITI KOLIKO JE LJUBAV VAŽNA U ŽIVOTU

Datum: 31.12.2010.
Zlatko Sudac
Iskustvo nas uči da sve u našim životima nalazi svoj odraz u nekom drugom: roditelj u djetetu, ruža u pogledu, put u koraku, osmijeh u prijatelju, ruka u zagrljaju, dodir u ljubljenomu, Ti u Meni i Ja u Tebi, Bog u Čovjeku i Čovjek u Bogu.

Iskustvo nas uči da sve u našim životima ima smisla ako je darovano za drugoga. Tek tada se zaživi onaj istinski dar stvaranja, davanja i primanja. Da, baš zbog toga, čuvjamo kao najdragocjeniji Biser u svojim Srcima to Iskustvo pogleda i koraka, Iskustvo zagrljaja i dodira, Boga u Čovjeku i Čovjeka u Bogu.

Tako sve brzo prolazi i u toj prolaznosti htjeli bismo sačuvati nešto za sebe. Sačuvati netaknuto od "zuba" Vremena, a zaboravljamo da je upravo Vrijeme taj žrvanj koji odvaja žito od kukolja, bitno od nebitnoga. Vrijeme svjedoči Istinu ovozemnog života pretvarajući ga u "rolu toaletnog papira" – što je bliže kraju, brže ide!

Valja nam se prepustiti onoj Ruci vodilji koja je upisala na svoj dlan sve naše dane, mjesece i godine, i ne zaboraviti da jedino Vrijedno, jedino Neuništivo i jedino Vječno jest ono učinjeno iz Ljubavi, ma koliko god to malo bilo. U konačnici, što će mi dug život ako nema htijenja, a sva su htijenja slijepa ako nema znanja, a svo je znanje utaman ako nema rada, a sav je rad prazan ako nema Ljubavi!

Kad se Ljubav zaživi, tad se iz sveg Srca, na sve i svakoga, slatko Smije. Tad i najteža životna iskušenja postaju Humor koji Odgaja jer, bez obzira koliko ozbiljnosti život zahtijeva od nas, uvijek nam je potreban prijatelj s kojim se možemo glupirati.

Blažena Djeca! A ja, a ti? Jedino što ja za sebe znam jest da ne želim "odrasti", i to me naučilo Vrijeme. Ne institucije, ne škole, ne znanost, ne teologija, ne mentori, ne razni uglednici u mome životu, ne duhovnici, ne savjetnici, ne roditelji i prijatelji, već Vrijeme. Sveto Vrijeme, koje je jedino sposobno procijeniti...

... koliko je Ljubav važna u Životu!!!

http://velecasnisudac.com


BUDI SVOJ, ČOVJEČE

Primjedbe

Popularni postovi