'HRVATSKI RAST - HRAST' ZA BOGA, OBITELJ I HRVATSKU

Nova stranka "Hrvatski rast" u utrci za Sabor

Nova stranka "Hrvatski rast" u utrci za Sabor
Hrast okuplja udruge, stranke i osobe kojima su temeljna načela obitelj, Bog i Hrvati, a zalažu se za konkurentsku hrvatsku državu, za razvitak nacionalnog i kulturnog identiteta i socijalnu solidarnost.

Na političkoj sceni pojavila se nova stranka. Politički pokret naziva HRAST, značenja "Hrvatski rast" okupio je udruge, stranke i osobe, među kojima su se našle udruge Glas roditelja za djecu - GROZD i Hrvatsko kulturno vijeće (HKV), Obiteljska stranka, Hrvatska republikanska zajednica te bivši predsjednički kandidati dr. Miroslav Tuđman i dr. Josip Jurčević.

Cilj im je doći do Hrvatskog sabora i tamo pustiti glas koji će sami građani odabrati na izborima. Naime, kako u HRAST-u ima više dosad samostalnih udruga tako će se se na temelju glasova u pretkampanji unutar stranke poredati lista. Tim se demokratskim načinom izbora prezentiraju kao potpuno nova politička pojava.

- Na izborne liste birači izravno biraju svoje kandidate te će se unutar Hrasta provesti kampanja koja će omogućiti biračima da odaberu najbolje zastupnike svojih interesa - rekao je predsjednik Obiteljske stranke Ivica Relković.

Obitelj, Bog i Hrvati glavna načela

Okupljenji u HRAST-u vođeni su krščanskim načelima, općem dobru i temeljnim ljudskim pravima na život. Kako ime i kaže, zalažu se za konkurentsku hrvatsku državnu, za razvitak nacionalnog i kulturnog identiteta i socijalnu solidarnost, dok društveni razvoj temelje na obitelji. 

- Hrast će poseban naglasak stavljati na politiku zaštite obitelji, braka i roditeljstva -rekao je predsjednik Grozda Ladislav Ilčić.

Gospodarski, pak, rast vide u socijalno- tržišnom modelu, ali temeljen na radu, upravljanju i većinskom vlasništvu hrvatskih građana. 

Na popisu i briga o braniteljima

Obećavaju se brinuti za branitelje Domovinskog rata, za njihov zasluženi status, ali i oslobađanje njihovih nepravedno optuženih i zatočenih zapovjednika. Između ostalog, najavili su obnoviti zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske, prvenstveno prema Hrvatima koji žive u susjednoj BiH.

Trenutak pokreta su odabrali kada je vjerojatno i većina građana shvatila da postojeće stranke i njihove koalicije vode zemlju prema općem socijalnom, nacionalnom, gospodarskom i kulturnom propadanju.

Primjedbe

Popularni postovi