PODVUČENO CRVENO

I fra Luka Markešić čestitao SDP-u na Komšićevoj pobjedi!

Autor: hrijec on Oct 21, 2010 | Upišite komentar!
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, danas je u odvojenim susretima razgovarao sa H.E. Kirsten Geelan, veleposlanicom Danske, H.E. Futao Motai, veleposlanikom Japana, H.E. Raimondo De Cardona, veleposlanikom Italije, te s izaslanstvom Hrvatskog narodnog vijeća koje je predvodio fra Luka Markešić, priopćio je Centar za informiranje SDP-a BiH.
U priopćenju se ističe da su svi sugovornici čestitali na izbornoj pobjedi SDP-a i rezultatima koji su ostvarili kandidati SDP-a za člana Predsjedništva BiH i Potpredsjednika RS-a, Željko Komšić i Enes Suljkanović.
Lagumdžija je zahvalio na čestitkama, te istakao da rezultate izbora vidi kao priliku za novi početak, kako BiH, tako i regije u cjelini.
(hrvatska riječ)
koment
Do kad će živjeti duh 'crvenih fratara', jučer Titovih, danas Lagumdžijinih i Komšićevih sljedbenika?
Kad su njih 12 davne 1982. ili prve, ne sjećam se više, išli na 'poklonjenje' u 'kuću cvijeća' na Dedinju, tek su se otvorile oči nekim vjernicima koji nisu shvaćali niti prihvaćali mogućnost pojave 'teologa Samoupravljanja' na 'našim prostorima'.
O njihovu djelovanju kroz Dobri Pastir, od pokojnog kardinala Kuharića zabranjenu udrugu svećenika, možemo i raspravljati, ali o djelovanju nekih od njih u SSRN-u (Savez socijalističkog radnog naroda), o primanju ordena za zasluge u ratu iz ruku zločinca Tita, jednom se mora otvoreno progovoriti. Ako se katolička Crkva ispričava zbog koječega, vrijeme je da se vrh katoličke Crkve ili bar franjevačkog reda u BiH ispriča svom narodu zbog ondašnje, postratne izdaje svog naroda, i sadašnjeg novog kolaboracionizma s neokomunistima.
Ali ne, nitko ovakav čin, kao ni djelovanje HNV-a (po čemu je to Hrvatsko, a po čemu narodno Vijeće?) ne će nazvati 'mješanjem crkvenih struktura u politiku'. Jedni će samo odmahnuti rukom, jer je riječ o notornom fra Luki, drugi ne bi 'talasali', treći ionako šute o svemu do sigurne vremenske distance. Ne bih ni sam reagirao da ovakvim činom fra LUka i njemu slični ne pokušavaju osigurati kakav takav legitimitet Komšiću za predstavljanje Hrvata u Predsjedništvu BiH i sutra možda Lagumdžiji u Vijeću naroda BiH. 

Primjedbe

Popularni postovi