PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ORGANIZATORA PROSLAVE U ČAVOGLAVAMA

Subota, 14. kolovoza 2010.

Priopćenje za javnost organizatora proslave 15. godišnjice Oluje u Čavoglavama

Dragi prijatelji!
Organizatori proslave Dana pobjede,Dana domovinske zahvalnosti i 15.obljetnice "Oluje" ovim putem žele zahvaliti svim posjetiteljima, uzvanicima, sudionicima u programu, donatorima i volonterima, koji su svojom potporom i trudom omogućili da i ove godine dostojanstveno i u veličanstvenom ozračju proslavimo ovaj dan.
Izuzetno nam je zadovoljstvo da ste taj dan slavili s nama, da smo zajedno u molitvi, pjesmi druženju i veselju evocirali uspomene na dane ponosa i slave. Da smo taj dan u svojim srcima i mislima bili zajedno sa svima onima koji taj dan osjećaju,slave i čuvaju od zaborava, ma gdje se oni fizički u tom trenutku nalazili.
Oluja ČavoglaveMi, svi skupa pokazali smo da Hrvati vole svoju Hrvatsku, da ne zaboravljaju njene stvoritelje i branitelje, da ih nose duboko u svojim srcima, ma kako bili veliki napori nekih, da ih prekrije zaborav.
Još jednom Vam izražavamo svoju duboku zahvalnost.
Na žalost i ovdje i u ovom trenutku moramo se osvrnuti na neka zlonamjerna izvješća dijela medija.
Dio medija namjerno i zločesto iskrivljuje sliku o ovom događaju, kao uostalom i o drugim zbivanjima u Hrvatskoj, po nalogu određenih centara moći koji žele drugu i drugačiju, odnosno nikakvu Hrvatsku.
Zar nije znakovito da u njihovim izvješćima nema ni riječi, ni jedne slike s veličanstvenih događanja poput spektakularnog koncerta kojem je nazočilo više desetaka tisuća posjetitelja, nema ni jedne slike sa sportskih i drugih događanja u kojim je sudjelovalo na desetke javnih osoba, nema izjave čak ni izvješća o nazočnosti dva biskupa, mons. Ante Ivasa, šibenskog biskupa, mons. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa, velikog broja svećenika, branitelja, generala i drugih uglednika.
Ne iznose podatak da se okupilo oko sto tisuća ljudi.
Njihova namjera je jasna, obezvrijediti, iskompromitirati i ignorirati ovaj veličanstveni skup.
Mi znamo i uvjereni smo u to, narod im više ne vjeruje.
Vi ste naši svjedoci, prenesite svoje dojmove i istinu o ovoj proslavi u svojim sredinama, to je najbolji put za demantiranje laži i objeda ovih plaćenika i tuđih poslušnika.
Način na koji to rade vidljiv je u "incidentu" koji se dogodio s ekipom HTV-a. Ti novinari HTV-a za razliku od ostalih nisu se akreditirali,nisu se obratili Organizatoru,zatražili izjave, nisu snimali na mjestima gdje se održavao službeni program, već su odmah zašli po ugostiteljskim objektima na periferiji zbivanja tražeći nekakve kompromitirajuće momente.Kad ih nisu pronašli potrudili su se sami ih isprovocirati unoseći se ljudima u lice s kamerom iako su zamoljeni od tih posjetitelja da ih ne snimaju.
Njihova imena nisu važna ,oni ih nemaju, oni su samo broj, oni su ono što neki moćnici žele da postane hrvatski čovjek. Mi to ne ćemo i ne želimo, mi imamo svoj identitet, pripadamo svojoj obitelji, svom narodu i svom Bogu.
S poštovanjem!
U ime Organizatora
Fra Ilija Mikulić

P.S.

Na pojedinim portalima se mogu naći moje navodne izjave i komentari u oči i na dan proslave u Čavoglavama. Ovim putem to demantiram i naglašavam da su jedine točne izjave i informacije na mojoj službenoj stranici i u medijima kojima sam izravno davao izjave.
M.P. Thompson
www.cavoglave.com

Primjedbe

Popularni postovi