RAMA - NEKOĆ I DANAS

PROZOR - Zbornik radova "Rama – nekoć i danas", s istoimenog međunarodnog znanstvenog skupa koji je održan 18. i 19. lipnja prošle godine u Prozoru, predstavljen je u Domu kulture u Prozor/Rami.

Spomenuti Zbornik objavljen je u nakladi Matice hrvatske Rama, a riječ je o prvoj znanstvenoj publikaciji koja na 623 strane cjelovito obrađuje Ramu i ramski kraj.

Po prvi put na jednom mjestu Rama je obrađena s povijesne, stručne i znanstvene strane. Također, u sklopu predstavljanja Zbornika, predstavljen je i dokumentarni film „Ramske perspektive“, priopćeno je danas iz HDZ-a BiH.

Predstavljanju Zbornika nazočili su predstavnici sedam sveučilišta i to: ljubljanskog, zagrebačkog, zadarskog, osječkog, dubrovačkog, sarajevskog i mostarskog.

Tijekom predstavljanja Zbornika, nazočnima se obratila kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, koja je bila pokroviteljica znanstvenog skupa, čestitavši Organizacijskom odboru prošlogodišnjeg znanstvenog skupa i uredništvu na obavljenom poslu.

"Prisjetim se prvih sastanaka s članovima organizacijskog odbora, koji su ujedno i urednički tim ovoga zbornika, nisam ni u jednom trenutku posumnjala u kvalitetu znanstvenog skupa, kojega su organizirali, niti u ustrajnost organizatora da nakon skupa tiska Zbornik. Možda iz lokalne ramske perspektive to ne izgleda puno, ali moramo priznati da malo naših općina ima slične kulturne događaje, a još ih manje ima tiskane zbornike radova koji se lokalnim temama bave isključivo sa znanstvene strane i koji su uređeni prema suvremenim izdavačkim standardima znanstvenih publikacija" - istaknula je Krišto.


Hrvatska Demokratska Zajednica (HDZ) BiH

JAVNO.ba

Primjedbe

Popularni postovi