POZIV ZA REGISTRACIJU ZA IZBORE U BiH - JOŠ SAMO DO KONCA OVOG TJEDNA


IZBORI U BIH

Dragan Čović traži od Jadranke Kosor da pozove članove HDZ-a na upis na glasačke liste

Autor/izvor: SEEbiz
MOSTAR - Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH uputio je pismo predsjednici Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor. U pismu je podsjeća da se u listopadu mjesecu ove godine u Bosni i Hercegovini održavaju Opći izbori te ističe da se prema odredbama Izbornog zakona u BiH i odluka Središnjeg izbornog povjerenstva nalazimo u zadnjem tjednu u kojem raseljene osobe i osobe koje imaju status izbjegle osobe ili osobe koja privremeno boravi izvan BiH mogu podnijeti prijavu (PR1 obrazac) za upis u Središnji birački popis.
"Molimo Vas da Vašim autoritetom i autoritetom Hrvatske demokratske zajednice pozovete članove HDZ koji imaju mogućnost i pravo glasovati na ovogodišnjim izborima u BiH da se registriraju najkasnije do 19. srpnja 2010. godine."
"Budući da je Hrvatska demokratska zajednica organizacijski ustrojena i u inozemstvu, a temeljem iznimne važnosti njihovog aktivnog odnosa spram izbornog procesa u BiH, molimo Vas da Vašim autoritetom i autoritetom Hrvatske demokratske zajednice pozovete članove HDZ koji imaju mogućnost i pravo glasovati na ovogodišnjim izborima u BiH da se registriraju najkasnije do 19. srpnja 2010. godine. Važnost ovog dijela izbornog procesa je od iznimne važnosti jer je poznato kako će 3. listopada moći glasovati samo oni birači koji se prethodno registriraju do navedenog datuma.
Cijenjena predsjednice, vjerujem kako i Vi cijenite da će odziv Hrvata na ovim izborima biti iznimno važan za kredibilitet i snagu hrvatske politike, ne samo na izborima nego i nakon izbora tj. u fazi pregovora oko ustavnog uređenja BiH. Odgovornost za budućnost hrvatskog naroda u BiH i ovog je puta disperzirana u svaki hrvatski glas. Držimo da će Vaš poziv našoj dijaspori biti dodatni poticaj za aktivnijim sudjelovanjem u bh. izbornom procesu, a nama velika pomoć i ohrabrenje," ističe u pismu Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, stranke koja je jedina dobila direktnu podršku hrvatske premijerke i predsjednice hrvatskog HDZ-a za predstojeće izbore i time dala dodatnu prednost Borjani Krišto kao kandidatkinji za hrvatskog člana predsjedništva BiH.

Primjedbe

Popularni postovi