Ministar Rudo Vidović u Washingtonu: Louis Berger group zainteresiran za izgradnju Koridora 5C

alt
Tijekom službene posjete SAD-u, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Rudo Vidović  danas je u Washingtonu razgovarao s  predsjednikom Louis Berger Holdinga Derishom Wolffom i s  predsjednikom Louis Berger grupe Fredericom Bergerom.

Razgovarano je o glavnim infrastrukturnim projektima u Bosni i Hercegovini s naglaskom na Koridor Vc, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ministar Vidović prezentirao je video film "Autocesta na Koridoru Vc" i upoznao predsjednike ove tvrtke o trenutnim aktivnostima koje poduzima Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Vidović je istaknuo značaj izgradnje autoceste u BiH kako za stabilnost i bolju povezanost u regiji, tako i kao osnov za jačanje i razvoj gospodarstva u BiH.

Predstavnici tvrtke Louis Berger izrazili su spremnost za sudjelovanje u izgradnji dionica autoceste na Koridoru Vc koje nisu predmet kreditnog zaduženja, a po principu javno-privatnog partnerstva.

S tim u vezi predstavnici Louis Berger grupe su iskazali spremnost da posjete BiH, te da stave na raspolaganje Ministarstvu svoje eksperte koji rade u Europi u cilju jačanja buduće suradnje. 

Primjedbe

Popularni postovi