OTVORENO PISMO LUKI PODRUGU

Otvoreno pismo Luki Podrugu

PRLJATE ČISTU STRANKU PRAVA, DRUŽE PODRUŽE

Vaš politički put slijedim od naših dopisa splitskoj „Omladinskoj iskri“ 1988-89., novini začetnici hrvatske medijske demokracije. Dirljiva dosljednost Vaših kasnijih javnih radnji i istupa iskreno me se doimala. Nisam ni sanjao da biste se ikad mogli ogriješili o sam sukus pravaškog programa i nazora. Ali se jeste, druže Podruže.

Da bolje pojmite u što ste umočili prste, potsjetit ću Vas na osobit čin gospođe Ruže Tomašić, Vaše pravaške suputnice. Na osnivačkoj skupštini „Stranke prava dr. Ante Starčević“ gospođa Tomašić je unazočene pozvala da ustanu, okrenu se liku dr. Ante Starčevića na zidu pozornice, pogledaju mu u oči, i prisegnu da će časno raditi za dobrobit svojega naroda.

Vi ste zauzvrat prisegli Željku Kerumu, druže Podruže. Oca Domovine krčmili ste za trgovca živežom, gromadu nacije za sitnog razvratnika. Za šaku škuda igrate jezičac splitske banovinske balance? Sliku dr. Ante Starčevića u HČSP-u okrenuli ste naopako, da vas ne tišti i ujeda. Vi Ocu Domovine ne možete gledati u oči - oprobajte. Izgubili ste žar i sadržaj. Pravašku ste stvar prosuli u vjetar. Poročni poteštat pobrkao Vam je lončiće, ne razabirete što je lijevo, a što desno. Ustupite stranku dosljednijima od sebe; onima koji poimaju da krivaš pravašu ne ureduje. Zašto snubite onoga koji fuflja da „Srbi moraju znati gdje im je mjesto“, a da sam ne zna gdje je njegovo? Vaša obveza spram Željka Keruma istekla je sto dana od njegova ustoličenja. Toliko (s)trpljenja propisuju i jače demokracije, i ni dana više. Kerumov nemoral ste razvidjeli, što čekate? Zašto oklijevate s milosnim hicem?

Dužnosnička neumrljanost nije knjigovodstveni akt Nevenke Bečić, druže Podruže. Javno je ćudoređe mjera udruženih ljudskih života. Čist obraz temelj je pravaške misli i časnog služenja. Zašto služite pijanici i kockaru? Otac Domovine s takvima ne bi čuvao ni ovce, a Vi bludniku laštite obuću. Opio Vas je opsjenar koji se gradi građaninom. Prljate čistost Čiste stranke prava, druže Podruže. Pravaštvo nije vrludanje, da zbilja niste drug? Na sreću je tu Ruža Tomašić, znat će Vam pomoći.

Conte Ivano Bajamonti

i inicijativa

ZA SPLIT KAKVI TRIBA BIT.- GRAĐANI ZA DOSTOJNOG GRADONAČELNIKA

Primjedbe

Popularni postovi