ZA SPLIT KAKAV TRIBA BIT'

GOSPODINE KERUME, ODSTUPITE!


Na ovom istom mjestu nedugo sam se potpisao kao član „Hrvatske građanske stranke", gospodine Kerume. Današnjim potpisom istupam iz članstva i imenujem se Vašim političkim protivnikom. Vašu sam političku opciju zagovarao ravnih tri stotine dana. Činio sam to s nadom da će Vas obnašanje uloge gradonačelnika grada Splita nagnati na temeljitu promjenu privatnog i javnog ponašanja. Niste se promijenili. Niste niti pokušali. One slavljeničke večeri u Vašem „Jokeru“, dok me je gospodin Jure Šundov predstavljao kao „jedinog intelektualca koji je stao uz Željka“, sve je izgledalo drugačije.


Vašu ljudsku smetenost prvi put sam uočio nakon poziva na naš sastanak u Banovini. Niti ste se pojavili, niti ste se ispričali. Niti ste me opet pozvali. Tko zna što ste kanili. Vi nemate ni umne, ni emocionalne, ni strukovne sposobnosti za vođenje grada Splita, gospodine Kerume. Ne vucite nas za nos s božićnicama, dječjim vrtićima i pristupnim putevima. To su zahvati menadžera i jedino pokazuju traljavost Vaših prethodnika. Split ne haje za menadžera, Split nije samoposlužnica. Split žudi za časnim čovjekom pogonjenim energijama svojih stvaralačkih sugrađana. Split vapije za ćudorednim prvakom koji će gradu privući civilizacijske, gospodarske i političke silnice Europe. Vi toj zadaći niste dorasli.


Tik pred priključenje Europskoj zajednici ovo mjesto grca u neshvatljivoj bijedi i strašnoj apatiji. Vi mu ne možete pomoći, jer ne možete niti sebi. Vi ste uteg na mozak i srce Dioklecijanova urbisa. Split se srami Vaših obijesti, Vaših psovki i Vaše bahatosti. Splitu je Vašeg alkohola, Vaših priležnica, Vašeg preljubništva, Vaše kocke, i Vašeg primitivizma - dosta. Pun mu je kufer Vaših pijanih predsjednika, ex- drogaša i obiteljskih nasilnika, koje promičete u lokalne značajnike. Dosta mu je Vaših kumova, rodijaka i netjaka i Vašeg samoupravnog socijalizma. Građani Splita neće biti taoci Vašeg nemorala. Niti to žele Vašoj djeci. Zbog Vas se ne želimo stidjeti pred svijetom. I Svetu Crkvu katoličku stjerali ste u kut. O Vašim će se nedoličnostima očitovati i Nadbiskupija splitsko-makarska.


Odstupite, gospodine Kerume, prije nego i sebi i Splitu napravite golemu štetu. Prionite novoj obitelji, integrirajte se, otarasite se poroka. Ne petljajte se u ono što ne znate, tako Vam Bog pomogao.

Conte Ivano Bajamonti

i inicijativa ZA SPLIT KAKVI TRIBA BIT - GRAĐANI ZA DOSTOJNOG GRADONAČELNIKA

Primjedbe

Popularni postovi