PRIOPĆENJE HSK-a ZA NJEMAČKU

Postovani drzavljani Republike Hrvatske u Njemackoj,

Ustav Republike Hrvatske (RH) nam osigurava pravo izravno birati predsjednika Republike. Kako bi u inozemstvu mogli birati na izborima 27.12.2009. potrebno je se prethodno registrirati; najkasnije do petka, 11.12.2009. god. (zadnji rok - 12.12.2009. - je neradna subota). Ukratko receno vrijedi sljedece: samo oni, koji imaju upisano njemacko prebivaliste u svojoj putovnici i zele birati u nadleznom konzulatu svog prebivalista, ne moraju se registrirati. Svi ostali se moraju registrirati. Za registraciju popunite prilozeni obrazac, te isti posaljite putem poste ili telefaksa na vase nadlezno diplomatsko konzularno predstavnistvo. Takodjer je moguce, prethodnu registraciju obaviti i usmeno, tj. moze se telefonski nazvati nadlezni konzulat RH. Za detaljne upute pogledajte prilozeno priopcenje Veleposlanstva RH u Berlinu.

<> <> <>

Hrvatski svjetski kongres u Njemackoj (HSKNj) poziva Vas da se odazovete u sto vecem broju na predstojece izbore za predsjednika Republike Hrvatske. Glasanje nije samo demokratsko pravo nego i moralna duznost! Borili smo se, da iz totalitarnog sustava udjemo u demokraciju. A demokratski sustav zivi od gradjanskog sudjelovanja na izborima. Posebno pred pozadinom aktualne diskusije, iseljena Hrvatska treba dokazati, da joj je stalo do prava glasa. Imajuci u vidu brojcanost hrvatskih drzavljana u Njemackoj, odaziv na proteklim izborima je bio vrlo slab.

Izbori za 3. predsjednika Republike prilika su da se kao hrvatski iseljenici zauzmemo za vlastiti polozaj u hrvatskom nacionalnom bicu i to na nacin da sto brojnije sudjelujemo u izbornom postupku. Izbivanjem s izbora, drugima se prepusta da odlucuju o politickoj sudbini domovinske i iseljene Hrvatske. Novi bi hrvatski predsjednik mogao zaustaviti sustavno ignoriranje i obezvrijedjivanje iseljenistva i pokrenuti iskoristavanje potencijala Hrvata u svijetu u svrhu razvoja zajednicke nam domovine.

Molimo sve predstavnike hrvatskih udruga, kao i aktivne pojedince, da ove informacije proslijede svojim prijateljima, poznanicima kao i svim clanovima obitelji koji imaju pravo glasa na ovim izborima.

U nadi da ce nas nase demokratsko opredjeljenje i domoljubna svijest pokrenuti, zahvaljujemo unaprijed na Vasem zalaganju.

Srdacan pozdrav!

Mijo Maric, Petar Cosic

Hrvatski svjetski kongres u Njemackoj (HSKNj)
Tel: 0049(0)6182 781999
Mobil: 0049(0)172 6854925
Internet: www.cwc-hsk.de
E-mail: petar.cosic@cwc-hsk.de

Primjedbe

Popularni postovi