PRIJATELJSTVO ILI SURADNJA

Karamarko viđen na kavi s Jurčevićem


Predsjednički kandidat Josip Jurčević viđen je preko vikenda na kavi s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom u jeku predizborne kampanje, pa se odmah postavilo pitanje podržava li još jedan ministar vladajuće koalicije kandidata izvan matičnog HDZ-ovog jata
Jurčević je za tportal ispričao kako je dugogodišnji prijatelj s Tomislavom Karamarkom te da imaju mnoge zajedničke prijatelje, dodavši da se ne radi ni o kakavoj suradnji u finišu kampanje.

'On je povjesničar i ja sam povjesničar, pa nas to povezuje, uz košarku', rekao nam je kandidat za predsjednika i pohvalio se da je svojedobno bio jedan od najboljih zagrebačkih haklera.

Napomenuo je da zna puno političara iz različitih stranaka, ali nikad od njih ne traži podršku pa tako nije ni od Karamarka.

Na pitanje dijele li kao povjesničari iste stavove oko određenih prijepornih dijelova hrvatske povijesti Jurčević je odgovorio: 'Ne dijelimo iste stavove što se tiče povijesti. Ja sam više znanstvenik koji istražuje, a on je diplomirao povijest.'

'Slažemo se što se tiče elementarnih pogleda na život, da Hrvatska bude normalna i uljuđena zemlja', objasnio je on. Kaže da nikad nije bio u stranci ni u partiji dok je Karamarko, kaže Jurčević, bio u HDZ-u.

'Ali tako je to, neki navijaju za Hajduk, a drugi za Dinamo', smatra Jurčević.

Jurčević je, usput budi rečeno, iznimno zadovoljan odlukom Agencije za elektroničke medije koja je primorala Novu TV da otkaže završno sučeljavanje predsjedničkih kandidata bez njih šestoro kojima ankete daju manje šanse.

'Tu je bila riječ o eklatantnom primjeru diskriminacije. Nakon izbora ću napisati knjigu o svemu', najavio je Jurčević.

Primjedbe

Popularni postovi