JURČEVIĆ ĆE TUŽITI TV NOVU ZBOG DISKRIMINACIJE


Josip Jurčević proziva Novu TV za diskriminaciju

Predsjednički kandidat Josip Jurčević smatra da Nova TV neke od kandidata favorizira, a druge diskriminira

ponedjeljak, prosinac 7., 2009. 21:20
PIŠE: Katarina Hrgović

Josip Jurčević, Damir Kajin, Slavko Vukšić, Boris Mikšić i Vesna Škare Ožbolt udružili su se u prosvjedu protiv Nove TV koju optužuju zbog diskriminacije. Ovih petero predsjedničkih kandidata našli su se uvrijeđenima jer ih Nova TV nije pozvala na sučeljavanje koje će se održati na toj televiziji 10., 17. i 23. prosinca, pa su je zbog toga prijavili Državnom izbornom povjerenstvu.
Jurčević je u otvorenom pismu upućenom Državnom izbornom povjerenstvu pozvao da se spriječi "najteži oblik diskriminacije nekolicine kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske" koju je u svojem programu najavila Nova TV i tako se oglušila na sva upozorenja njegovog izbornog stožera.

"Budući imate ovlasti spriječiti najgrublju diskriminaciju koju je u svojem programu najavila Nova-TV i koja je glede toga odbila sva upozorenja koja su upućena iz mojeg izbornog stožera, molimo Vas da postupite sukladno svojim ovlastima i spriječite najavljenu diskriminaciju, promptnim privremenim ili trajnim oduzimanjem koncesije", poručio je Jurčević u svom otvorenom pismu.

"Nažalost, iz svega proizlazi da ostale mjere koje su vam na raspolaganju - opomena i podnošenje prekršajne prijave - neće spriječiti provođenje diskriminacije, te stoga tražimo promptno privremeno ili trajno oduzimanje koncesije", navodi Jurčević.

Nova TV, s druge strane, u svom odabiru gostiju emisije Predsjednička utrka ne vidi ništa sporno, pozivajući se na članak 14. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske. Na isti se zakon poziva i Jurčević, a on vrijedi samo za javnu televiziju, ne i komercijalnu što Nova TV i jest.
(mojTV.hr)

Primjedbe

Popularni postovi