GOTOVINA I NORAC SU HEROJI DOMOVINSKOG RATA

Jurčević: Ne prepuštajte se manipulatorima

Josip Jurčević

Ja sam jedan od Vas. Nemojte se prepustiti manipulacijama interesnih skupina koje vam nude šarene balone i kandidate koji vise na njima. Budite samosvjesni i ponosni kao što ste bili i 1991., poručio je predsjednički kandidat Josip Jurčević na predstavljanju u emisiji HTV-a Otvoreno.

Branitelji su zakinuti i dovedeni su pred katastrofu; Ante Gotovina i Mirko Norac su heroji Domovinskog rata; Većina onoga što se događa na Haškom sudu kreirano je od strane korumpiranih hrvatskih struktura, broj od 500.000 branitelja je apsurdan - samo su neke Jurčevićeve poruke gledateljima. Kada bi postao predsjednik najprije bi posjetio BiH i odnos s tom zemljom vidi kao prioritet u međunarodnim odnosima. Smatra da je pravo glasa u Hrvatskoj za gradane BiH osnovno civilizacijsko pravo.

Zalaže se za promjenu vladajućih korumpiranih struktura i to je jedan od motiva zbog kojih se kandidirao. Smatra da se u Hrvatskoj vuku potpuno pogrešni gospodarski potezi koji ubrzavaju propast gospodarstva. Kada je riječ o obrazovanju, podržava zahtjeve studenata i smatra da trebaju imati besplatno školovanje. Smatra da bi križ trebao biti u javnim ustanovama i protivi se slanju hrvatskih vojnika u Afganistan.


Biografija Josipa Jurčevića

Josip Jurčević rođen je 1951. godine u Studencima u općini Imotski. Oženjen je i otac sedmero djece. Diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom je fakultetu magistrirao i doktorirao. Dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. Jedan je od osnivača Uprave za informativno-psihološko djelovanje MORH-a i u sklopu njega osnovao je i bio prvi ravnatelj Središnjeg arhiva MORH-a. U hrvatskoj je vojsci bio do ljeta 1992.

Od 1997. stalno je zaposlen u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Na studiju povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu nositelj je kolegija Povijest 20. stoljeća i izbornih kolegija iz suvremene svjetske i hrvatske povijesti. Predaje suvremenu hrvatsku povijest na poslijediplomskom studiju povijesti na Hrvatskim studijima. Na Filozofskom fakultetu u Osijeku predaje kolegij suvremene svjetske i hrvatske povijesti.

Josip Jurčević vlasnik je triju kuća, dvaju zemljišta. Posjeduje umjetnine, nakit, knjižnicu neprocjenjive vrijednosti te 105 000 eura u banci. Njegov predsjednički slogan je: Kad, ako ne sad!



Primjedbe

Popularni postovi