BRANITELJSKE UDRUGE ZAGREBA ZA BANDIĆA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zbor braniteljskih udruga Grada Zagreba izražava najiskreniju podršku g. Milanu Bandiću, kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske.

Hrvatski branitelji smatraju to svojom obvezom i dužnošću s obzirom na sve ono što je Milan Bandić do sada napravio za branitelje i za sve stradalnike Domovinskog rata. Za sve naše probleme i poteškoće bio je uvijek prava adresa na koju smo se mogli obratiti. Sustavna briga za branitelje, koju je g. Bandić pokazao prije svih osnivanjem Odjela za hrvatske branitelje u Poglavarstvu Grada Zagreba, bio je primjer i poticaj za niz takvih odjela u drugim hrvatskim gradovima.

Temeljna intencija Milana Bandića nikad nije bila briga za branitelje kao suvišak i teret društva, nego njihovo cjelovito uklapanje u sve društvene tijekove. Napose za njihovo uključivanje u proizvodni proces i sve ostale oblike društvenog stvaralaštva.

U brizi za naše duhovne vrijednosti i za obilježavanje naših uspomena Milan Bandić je uvijek nalazio pravu mjeru. Najbolji primjer je izgradnja velebnog spomenika žrtvama Domovinskog rata na Mirogoju i uvođenje Dana branitelja kao službenog blagdana Grada Zagreba. Na obilježavanju našeg dana i ove i prošle godine okupilo se preko stotinu tisuća građana.

Uvjereni smo da će izbor Milana Bandića za predsjednika Lijepe naše biti najsigurnije jamstvo za očuvanje našeg dostojanstva, očuvanje digniteta Domovinskog rata i napose za suštinsko očuvanje svih onih vrijednosti za koje smo se borili i žrtvovali. Milan Bandić je istinsko jamstvo za zaustavljanje daljnih napada na naše ideale, on je prava obrana od daljnje neopravdane kriminalizacije Domovinskog rata.

Glas za Milana Bandića je glas za dostojanstvenu i suverenu hrvatsku državu, državu neovisnu o stranim utjecajima i gospodstvima, državu koja štiti hrvatska nacionalna bogatstva, državu koja ni pred kime ne kleči i koja se ne pokorava stranim ucjenama i diktatima. To je glas za državu koja štiti svoje građane i njihov nacionalni ponos i socijalnu sigurnost.

Pokažimo zrelost i kažimo odlučno NE Ivi Josipoviću, idejnom tvorcu koncepcije Haškog suda. Recimo NE Ivi Josipoviću i njegovim istomišljenicima koji su oduvijek podržavali zločinački projekt zatiranja hrvatske nacionalne i državne samobitnosti. NE onima koji su, za volju stranih gospodara, u našoj vlastitoj Domovini, tako udvorički naše heroje, naše generale i žrtve velikosrpske agresije izručili u haške kazamate. Kažimo NE bezvjercu Ivi Josipoviću, kandidatu za haškog suca i sluganskom suradniku Carle Del Ponte.

Pozivamo sve hrvatske branitelje i sve istinske zaljubljenike u ideal civilizirane, europejske, dostojanstvene i samosvojne hrvatske države da masovno izađu na predstojeće izbore za Predsjednika Republike Hrvatske.

Čuvajmo našu samobitnost i dajmo glas kandidatu Milanu Bandiću – budućem Hrvatskom predsjedniku!

Your browser may not support display of this image.

ZBOR BUDRGZ

predsjednik

Ratko Dragović Klek,

Primjedbe

Popularni postovi