BLITZ-KRIEG SLOVENIJE S HRVATSKOM

Josip Jurčević: Sporazum sa Slovenijom je temeljito pripremljeni munjeviti rat

Tekst: I.Ka.
NEOVISNI kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Josip Jurčević, u svojem priopćenju za javnost se osvrnuo na nedavne događaje u vezi sa slovensko-hrvatskim arbitražnim sporazumom i graničnim pitanjima. Prema njegovim riječima, "Jadranka Kosor najgrublje i bez ikakvih ovlasti prekršila je odluku Sabora o tzv. prvom Rehnovom prijedlogu. Uz to, uvjerljivo je najvažnije što je Predsjednica Vlade RH ušla u proces praktičnog rušenja ustavnih odredbi koje se odnose na zaštitu integriteta i neotuđivosti državnog teritorija Republike Hrvatske.", smatra Jurčević. Prema Jurčeviću, uopće nije važno iz kojih motiva je Jadranka Kosor povukla takve političke poteze. "Nebitno je radi li to ona zbog korumpiranosti, ucjene, neznanja ili nekih drugih razloga."

"Državna, društvena i nacionalna kapitulacija"

Predsjednički kandidat naglašava da je "bitno ima li hrvatska država institucijske snage zaustaviti dramatično negativne procese koji se – nakon sustavne dekonstrukcije i kriminaliziranja temeljnih postignuća Hrvatskog domovinskog rata, neviđene pljačke nacionalnih bogatstava te rušenja svekolikog dostojanstva hrvatskih građana – sve ubrzanije kreću prema sveopćoj državnoj, društvenoj i nacionalnoj kapitulaciji."
Jurčević je zbivanja oko sporazuma sa Slovenijom nazvao "temeljito pripremljeni munjeviti ratom", te je naveo da se premijerki Kosor u tom "ratu" pridružio i predsjednik Mesić, a da se očekuje i potpora oporbe. "Sve skupa podsjeća na niz - ne tako davnih – iskustava, a naročito na tragično iskustvo koje se događalo 1918. godine. I tada su pripreme bile višegodišnje, a u finišu se sve događalo kao i sada.", navodi Jurčević. Prema Jurčevićevim riječima, uza sporazuma sa Slovenijom će "ostajat će dugoročne razorne višegeneracijske posljedice za cijelo društvo. Mi, cjelokupno hrvatsko društvo, pojedinačno, partikularno i cjelovito, ovog trenutka svjedoci smo i akteri dramatičnog lomljenja naše budućnosti. Svatko od nas je odgovoran, sukladno svojoj društvenoj ulozi, društvenom položaju te društvenoj i pojedinačnoj moći s kojom kao takvi raspolažemo.", zaključuje Jurčević te dodaje da je "već viđena magla pred nama". (index.hr)

Primjedbe

Popularni postovi