Ivo Miro Jović: Mesić bi volio da Hrvata u BiH nema nikako

Ivo Miro Jović: Mesić bi volio da Hrvata u BiH nema nikako"

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić neće da razumije položaj Hrvata u BiH i za 10 godina predsjedovanja nije učinio ništa na poboljšanju njihovog položaja, već doprinio da taj položaj bude što teži, izjavio je Srni zastupnik iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ivo Miro Jović.

Jović je naglasio da Hrvatska prema svom Ustavu ima obvezu brinuti o Hrvatima izvan zemlje, ali Mesić ništa nije učinio u tom smjeru.

- Washingtonskim sporazumom, koji danas više nitko ne spominje, određeno je formiranje Federacije BiH i mir između Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane. Jedna od važnih odredbi ovog sporazuma jesu i posebne veze između Republike Hrvatske i Federacije BiH, rekao je on.

Umjesto da je svojim zalaganjem učinio sve da BiH postane funkcionalna i ravnopravna država tri naroda, rekao je Jović, hrvatski predsjednik i dalje rovari protiv Hrvata. - Mi Hrvati želimo da imamo ravnopravnu zajednicu i sve dok postoje dva entiteta potrebno je imati treći, jer su i tri naroda. Sve dok postoje dva entiteta, Hrvati su neravnopravni. I ono što je ključno, u vrijeme Mesićevog predsjednikovanja bar 100.000 Hrvata je napustilo ili otjerano iz BiH, istaknuo je Jović.

Jović je rekao da taj proces i dalje traje zahvaljujući, kako je naglasio, upravo politici koju je vodio Mesić.

- Očito bi Mesić volio da nas nema nikako, čim se zalaže da budemo neravnopravni kao narod, ocijenio je Jović i poručio da bi Mesiću bilo bolje da se ne miješa ni u negativnom kontekstu, kada već neće u pozitivnom.

Podsjećamo, Mesić je izjavio kako bi hrvatska federalna jedinica vodila uništenju Hrvata u BiH.

21.11.2009.
Pincom.info/ Srna

Primjedbe

Popularni postovi