VRIJEME JE ZA REFERENDUM

Narode, vrijeme je za REFERENDUM.

Jer, dok s jedne strane, Janša pravi odstupnicu Pahoru za 'svaki slučaj' ako mu ne bi uspjelo oteti hrvatski STICK, kod nas se gradi tzv. koncenzus zbog tzv. viših interesa, koji se uglavnom svode na strah od blokade pregovora s EU.

Opća politička shizofrenija u kojoj Milanović ispada ekstremni nacionalist a njegovi stranački drugovi pristaju biti (za)vođeni od drugog (ili prvog?) im voljenog vođe Stipe dok vladajući hadezeovci, kao i u nizu slučajeva dosad kad su bili pritisnuti, prijete prihvaćanjem Sporazuma i bez koncenzusa, s minimalnim brojem ruku. Predsjednica Vlade se skriva i štiti takvom 'demokratskom voljom' stranačkih kolega. Najhrabriji među njima možda bi se usudili biti 'suzdržani' ili eventualno ne doći na sudbonosnu sjednicu Sabora, kako bi sutra djeci pilatovski mogli reći: Vaš otac/majka nije u tom sudjelovao/la.

Ne čuju se (još!) ni glasovi protivljenja iz struktura crkvene hijerarhije. Netko će se upitati, smije li kardinal Bozanić, kao dopredsjednik europske biskupske konferencije, poticati euroskeptike? Nije više riječ o euroskepticizmu ni o diplomaciji. Riječ je o prodaji (pa da je makar i to?!) , preciznije o izdaji nacionalnih interesa. Vide to i djeca, znaju to svi političari i svi novinari.
Upravo zato, (ne)pristajanje na ovakav Sporazum sa Slovenijom, označava razdjelnicu sluga i robova od neovisnih intelektualaca, svjesnih i savjesnih političara i javnih djelatnika.

Nadam se, moleći Boga za prosvjetljenje pameti onima koji odlučuju, da ćemo shvatiti kako mi živi nemamo pravo izdati ni prodati ono za što su tisuće hrvatskih kćeri i sinova jučer život dali.

Primjedbe

Popularni postovi