Glavaš iz Tomislavgrada traži od Mesića izvanredne izbore

Predsjedništva stranke Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje i Zajednice udruga Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) pozvala su danas Vladu Republike Hrvatske da odmah da ostavku, a predsjednika Stjepana Mesića da raspiše izvanredne parlamentarne izbore.

HDSSB pozvao Vladu na ostavku

U priopćenju za javnost sa zajedničke sjednice dvaju predsjedništava, koja je danas održana u Tomislavgradu, u BiH, navodi se kako HDSSB izražava zabrinutost zbog političkoga i gospodarskog stanja u Hrvatskoj te poziva "HDZ-ovu vladu da odmah podnese ostavku na dobrobit Republike Hrvatske i njezinih građana, a predsjednika RH u odlasku Stjepana Mesića da raspiše izvanredne parlamentarne izbore, skupa s predsjedničkim".

Dodaje se kako HDSSB najavljuje aktivno sudjelovanje na predsjedničkim izborima u obliku potpore "predsjedničkom kandidatu koji će poduprijeti temeljene odrednice HDSSB-a, interese Slavonije i Baranje te Hrvatske u cjelini".

Navodi se kako je na sjednici razmatrana i potreba širenja programskog djelovanja na područje Repulike Bosne i Hercegovine zbog, kako ističe HDSSB, "neprimjerenog odnosa" aktualne političke vlasti Republike Hrvatske prema hrvatskome nacionalnom biću na području te države te radi zanimanja pripadnika hrvatskog naroda u BiH "za snažnim i odgovornim zastupanjem njihovih interesa pred nadležnim institucijama RH".

"Sjednice u inozemstvu zbog političke presude"

"Predsjedništvo HDSSB-a, zbog općepoznatih razloga, koji su posljedica političke presude Branimiru Glavašu, nastavit će održavati redovite sjednice u inozemstvu, o čemu će pravodobno obavještavati javnost", navodi se u priopćenju koje su potpisali predsjednik stranke HDSSB-a Vladimir Šišljagić i predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš. (H)

Foto: Joško Šupić / CROPIX

Primjedbe

Popularni postovi