THOMPSONOV GRIJEH PROPUSTOM

Iako je za razliku od prijašnjih godina sam Thompson otvorio večerašnji koncert, ako ga možemo tako nazvati, hapenning u Čavoglavama je bio potvrda da:
1. Ili sam M. P. T. nije svjestan što znači imati 150.000 Hrvata ispred sebe
2. Ili drugi s njim manipuliraju pa mu ne dopuštaju spontanu komunikaciju s publikom
3. Ili jednostavno ni on ni njegov 'tim' nisu dorasli poslanju i očekivanjima okupljenog naroda.

Zašto bi tako nešto, neposredno nakon ovogodišnjeg veličanstvenog 'događanja naroda' u Čavoglavama zaključio netko tko je dosad branio Marka i kad to nije bilo oportuno, kad je bilo možda pametnije sačekati reakcije 'druge strane', kad se bilo pametnije pretvarati da tog čovjeka nikad nisi ni upoznao?

Pokušat ću argumentirati razloge osobnog nezadovoljstva večerašnjim okupljanjem u Čavoglavama.

1. Samo još papa može okupiti više od 100.000 Hrvata na jednom mjestu.
Nema te zvijezde, nema te prigode, nema tog povoda koji nas toliko privlači da kao 'jedan' kažemo tko smo. što smo, kamo idemo, što želimo, što hoćemo, kao što je ovaj skup.

2. Na takvom skupu nazvati sve političare 'ne znam ni ja kakvim', pa se ispraviti na način da se kaže da ima i onih (anonimno, naravski) koji uspravno hodaju i ne stide se i bla-bla-bla je poruka koja je jedino mogla dodatno zbuniti one koji su već bili zbunjeni prvom porukom.

3. Nakon toga predstaviti Zvonku Bušića kao političara je bila prva velika pogrješka, a veća od te je bila pustiti ga da priča koliko hoće i što hoće, a da ne kaže ništa novo. Ništa prigodno za ovu noć, za ovu situaciju. Cijenim Zvonku i njegovu žrtvu, ali ne i njegovo obraćanje masama - o tom jednostavno ne zna ništa! Sorry, Zvonko!

4. Govoriti u Biogradu pred desetak tisuća onako otvoreno protiv Mesića, a ne dopustiti večeras okupljenom narodu da bar skandiranjem i zvižducima odgovori Mesiću i na današnje neprimjerene povijesne asocijacije na ovaj za nas najslavnij dan bliže i dalje povijesti, više je od propusta.

5. Ne pozdraviti otvoreno, imenom i prezimenom, dva jedina kandidata (dr. Tuđmana i dr. Jurčevića) koji predstavljaju sve danas okupljene u Čavoglavama je neoprostivi Markov gaf koji me zapravo ponukao da ovo i napišem.

Naime, o čemu Mako priča (pjeva) ako ne nudi ili ne vidi alternativu??
Što to on onda zaziva? Anarhiju! Nitko ne valja! Svi su izdajnici? Svi poltroni? Svi nesposobni?
Zar baš tako?

Ne smijem biti oštar jer sam se zaputio doma kad je 'kum' Mate počeo 'pjevati', ali ako je 150.000 Hrvata zaslužilo da čuju da i nema smisla glasovati za 'svog čovjeka', za 'bilo-kog-između-nas-okupljenih', ako nije bilo dodatnih jasnjih poruka i poziva, zapitaj se moj Marko - tko te i kako savjetuje.

Za sad ti, moj Marko, samo toliko odgovaram (u Pupijevom stilu).

Primjedbe

Popularni postovi