IVICA URSIĆ - O PROROKU U SVOM KRAJU

SKANDALON Ispis E-mail

„Scandalon“ je Grčka riječ za „kamen spoticanja“.

Izaija, možda najveći starozavjetni prorok i Pavao, među najvećim novozavjetnim apostolima, vidjeli su jako davno da će dugo iščekivani Mesija biti skandalozna tema.

Na određeni način, Isus će biti izbočina na životnoj cesti svakog od nas, izbočina koju ne vidimo, izbočina koja nas obara na zemlju i od kojeg pada smo ili slomljeni, pa nas Isus iscjeljuje, ili smo smrvljeni do ništavila.

A on ih ošinu pogledom i reče: "A što ono piše: Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni? Tko god padne na taj kamen, smrskat će se, a na koga on padne, satrt će ga." (Luka 20, 17-18)

Vjera u ovakvog Mesiju nije baš siguran ulog.

Prije da je skandalozan.

Uzorak Slike

Opširnije...
TEMA OVONEDJELJNE EMISIJE Ispis E-mail

KAMEN SPOTICANJA

Zar čudno nije da prinčevi i kraljevi

I klaunovi koji skaču

Kroz krugove u piljevini

I običan puk kao vi i ja

Jesu graditelji vječnosti.

Svakome je data torba s alatom

Bezlična smjesa i knjiga s uputama

I svatko mora napraviti

Prije nego vrijeme istekne

Kamen spoticanja ili

Odskočni kamen.

R. L. Sharpe

„Verses I Like“

Uzorak Slike

NEDJELJA 05. SRPANJ Ispis E-mail

I otišavši odande, dođe u svoj zavičaj. A doprate ga učenici. I kada dođe subota, poče učiti u sinagogi. I mnogi što su ga slušali preneraženi govorahu: "Odakle to ovome? Kakva li mu je mudrost dana? I kakva se to silna djela događaju po njegovim rukama? Nije li ovo drvodjelja, sin Marijin, i brat Jakovljev, i Josipov, i Judin, i Šimunov? I nisu li mu sestre ovdje među nama?" I sablažnjavahu se o njega. A Isus im govoraše: "Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju i među rodbinom i u svom domu." I ne mogaše ondje učiniti ni jedno čudo, osim što ozdravi nekoliko nemoćnika stavivši ruke na njih. 6I čudio se njihovoj nevjeri.

(Marko 6,1-6)

Primjedbe

Popularni postovi