TRIBINA U LJUBUŠKOM: DAN ANTIFAŠIZMA ILI PONAVLJANJE POVIJESTI

Večeras je u prepunoj Gradskoj Vijećnici u Ljubuškom, u organizaciji HKD Napredak Ljubuški, prof. Josip Jurčević govorio o fenomenu ponavljanja povijesti, navlastito na ovim hrvatskim prostorima. Svi smo odgovorni što se ni u današnjoj Hrvatskoj, šest godina nakon što je donesena Rezolucija VE o osudi komunističkih zločina i tri godine nakon donošenja slične Deklaracije u hrvatskom Saboru, dogadja javna PROSLAVA desetog megazločinca na svijetu, J. B. Tita, što se još uvijek i nakon niza nedavno otkrivenih jama, slave partizanska zlodjela. Sve u ime ANTIFAŠIZMA!?

Kakvih je sve gluposti u govoru pred drugovima i drugaricama izgovorio aktualni predsjednik države, moglo bi se analizirati danima. Za nj su svi koji se zalažu za istinu, povijesni revizionisti, svi koji se usude moliti nad kostima pobijene braće - kleronacionalisti. A to se usude uopće primjetiti još jedino biskup Valentin Pozaić i prof. Jurčević. Drugi se na Stipin govor samo zasmiju, treći kažu nije više bitan - njegovo vrijeme ionako prolazi.
Kao i u Vrgorcu prije tjedan dana, prof. Jurčević je pozvao nazočne na suočavanje s povijesnim činjenicama, izbjegavanje ponavljanja povijesti i aktivno djelovanje za boljitak budućih naraštaja. Inače smo sudionici povijesnog krimena, razaranja vrednota na kojima je stvorena moderna Hrvatska. Ako smo mogl, htjeli i znali organizirati se i obraniti od 90. do 95., što nas zaustavlja da probudimo pozaspale snage dobra, koje ne će dopustiti daljnju destrukciju i rasprodaju Domovine.

Interesantno je da su okupljeni pozorno slušali predavanje, ali ni jedno pitanje se nije odnosilo na prošlost. Mlade ljude je više zanimala budućnost, bliska budućnost. Pitanja vezana uz nadolazeće predsjedničke izbore u RH, su bila usmjerena na strah onog dijela birača koji se svrstavaju u konzervativne, uvjetno rečeno desne političke opcije, zašto ljevica uvijek ima samo jednog kandidata a na desnici se redovito pojave dva-tri ozbiljna i niz neozbiljnih kandidata koji ne prelaze 1 % biračkog tijela i koji na taj način izravno utječu na izbor kandidata ljevice. Prof. Jurčević je pojasnio prijedlog MODELA PREDKAMPANJE (objavljen i na ovom blogu), pozivajući narodne kandidate na zajedničko predstavljanje i na koncu, u završnici, pojavljivanje samo jednog od njih kao NACIONALNOG KANDIDATA.

Na tribini se pojavio i B. Glavaš koji se kratko zahvalio Ljubušacima i građanima ZHŽ i HBŽ na gostoprimstvu, ističući dugogodišnje poznanstvo i prijateljstvo te potporu dr. Josipu Jurčeviću.
Ovo je bila zadnja u nizu više stotina tribina koje je prof . Jurčević održao širom Hrvatske u zadnje dvje godine. Od 2. srpnja, nakon službene objeve kandidature za HRVATSKOG PREDSJEDNIKA, prof. Jurčević ulazi pripremljen na hrvatsku političku scenu, s dobrom dijagnozom društva i jasnom vizijom izlaska iz gospodarske i duhovne krize u kojoj se već duže vrijeme nalazi hrvatski narod, u Domovini i izvan nje.

Primjedbe

Popularni postovi