LABRADORSKI GOVOR MRŽNJE EPH-a

Glasila EPH su orkestrirano krenula u napad na predstavnike Crkve, njima 'neposlušne' političare, i to onako kako je to nekad radila grupa 'Labrador' po priznanju jednog od članova te grupe.
Novinar koji nema veze s temom ni s 'objektom' svog napada, ničim izazvan, prozove metu 'rasistom', zamal' fašistom, pa ga drugi malo brani, a treći u nekakvom tjedniku iste kuće - ga dokrajči. Tako je M. Jergović, koji se inače ne bavi Splitom, dobio zadatak uvjeriti javnost kako je KERUM 'rasist', koristeći upravo rasističku 'argumentaciju'. Te Kerum izmišlja 'prijetnje', te broji 'krvna zrnca' zaposlenika u gradskom poglavarstvu, te tako dalje. Nisam glasovao za Keruma. I sad mi je žao, kad vidim kakva ga guba napada.

U istom listu je započeta i 'operacija Sudac', gdje polupismeni 'glazbeni' stručnjak nemilice udara po vlč. Zlatku Sudcu, Maji Blagdan i teologu Ivanu Puljiću. Žao mu što se našao netko unutar crkvenih redova tko je dekodirao želje katoličke mladeži. Konačno će jedan CD duhovne glazbe biti razgrabljen. Novac će biti iskorišten, kao i u slučaju zarade od knjige D. Ujević o vlč. Sudcu, za izgradnju multimedijalnog centra na Lošinju. EPH-ovcama već sada smeta jedno takvo duhovno središte u kojem će, bez čekanja, bez gužvi, vlč. Sudca i njegove suradnike moći slušati nove stotine tisuća razvojačenih branitelja, i hrvatske katoličke mladeži.

Na ove beskrupulozne, neargumentirane napade, ispunjene govorom mržnje, nastavili su se neki 'učeni ljudi' s Kaptola. Kad su oni bili dio struktura Tudjmanove vlasti, nije im smetao populizam, nisu bili protiv 'karizmatičnih svećenika', ali danas, udaljeni od svjetala pozornice, koriste svaku prigodu oblatiti vlč. Sudca kao onoga 'koji želi kopirati Isusa'. Ma, zamisli, molim te. Nije li svaki katolik pozvan biti kao Krist. Djelom, riječju, a ako netko hoće - zašto ne i izgledom?! Sudeći po žestini i učestalosti napada na vlč. Sudca, ne bih se začudio kad bih tog 'uglednog teologa' pronašao i u nekim drugim knjigama i spisima, koji nemaju nikakve veze s teologijom ni Crkvom.

Primjedbe

Popularni postovi