Vlč. SUDAC ZASAD NE ĆE NASTUPATI U ZAGREBAČKOJ ARENI

Sudac otkazao nastup u zagrebačkoj Areni nakon ukora kardinala Josipa Bozanića

Karizmatični svećenik Zlatko Sudac definitivno neće nastupiti u zagrebačkoj Areni 29. i 30.svibnja - potvrdio nam je u petak Sudčev najbliži suradnik, teolog i duhovni kantautor Ivan Puljić.

- Neće biti nastupa u Areni. Zasad - kaže Puljić, dajući naslutiti da bi u dogledno vrijeme najveća hrvatska dvorana ipak mogla ugostiti popularnoga krčkog svećenika. Još je prerano govoriti o tome, samo je kratko rekao Puljić.

Sudac je u Areni trebao održati predavanja, ali i predstaviti album duhovne glazbe koji će se u prodaji pojaviti sredinom svibnja. Kako Arena prima više od 20 tisuća posjetitelja, procjenjivalo se da bi se u dva dana ondje moglo okupiti više od 40 tisuća ljudi.

No, umjesto u Zagrebu, potvrdio je Puljić, promotivni koncert održat će se vjerojatno na području Sudčeve matične Krčke biskupije krajem svibnja ili početkom lipnja.

Iako ni Puljić, ni krugovi bliski popularnom svećeniku, nisu željeli govoriti o razlozima Sudčeva odustajanja od nastupa u Areni, znakovito je da je takva odluka pala nakon što je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ovih dana prilikom posjeta zagrebačkoj 7. gimnaziji na upit učenika kazao kako “ni od koga ne treba stvarati kult, pa tako ni u ovom slučaju“.

Vrh Crkve nije uvijek blagonaklono gledao na masovna okupljanja oko karizmatičnog svećenika, iako je kardinal Bozanić tom prilikom kazao kako nema ništa protiv da se ljudi susreću s njim te da Sudac “ima određene darove i sposobnosti koji mogu biti naravni i neke druge naravi“.

M.Cvrtila, foto: cropix

Primjedbe

Popularni postovi