U TJEDAN DANA TRI NAPADA NA CRKVU

Prozorska stakla na katoličkoj crkvi "Sveti Luka" u sarajevskom naselju Alipašino polupana su tri puta u prošlom tjednu, potvrđeno je iz policije

Iz MUP-a Sarajevske županije je priopćeno kako je nepoznata osoba u subotu oko 18 sati kamenjem oštetila prozorska stakla na crkvi "Sveti Luka" u Ulici Bosanska 5 u općini Novi grad.

Prozorska stakla na ovoj crkvi polomljena su i u ponedjeljak, te u noći između utorka i srijede. Zbog sumnje kako stoji iza ova dva napada, policija je u četvrtak uhitila Elvisa Tanovića (25) iz Sarajeva, koji je priznao kako je razbio stakla. On je policiji tijekom saslušanja rekao da je razbio stakla zbog svađe sa suprugom.

Policija je protiv Tanovića podnijela krivičnu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari.

Zbog trećeg, subotnjeg napada na crkvu "Sveti Luka" pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pozvali su Tanovića na informativni razgovor. Nakon saslušanja je pušten, jer je utvrđeno kako on u subotu nije polupao stakla na crkvi.

Don Anto Jelić, župnik župe svetog Luke evanđeliste u Sarajevu, kazao je da je subotnje razbijanje stakla šesnaesti napad na crkvu "Sveti Luka" otkako je počela njena gradnja 2005. godine.

Jelić smatra smiješnom izjavu osumnjičenog Elvisa Tanovića da je zbog svađe sa ženom razbio stakla na crkvi.

"U ovom tjednu tri puta su razbijani prozori na crkvi. Razbijeno je pet prozora, ostao je čitav samo još jedan. U subotu su razbijena stakla dok je trajala misa, dok su ranije stakla razbijana dok nije bilo vjernika u crkvi", rekao je Jelić, prenose Nezavisne.

"Onaj ko sada kamenuje crkvu, sutra se neće libiti da kamenuje ljude", zaključuje don Anto Jelić. (kta/pincom.info)

Primjedbe

Popularni postovi