ANTE JELAVIĆ KOD STANKOVIĆA

Ante Jelavić: Nikad ne bih platio otkupninu




Motivi otmice Ante Jelavića, koji je 8. travnja otet na tržnici u Utrinama i odveden u BiH još uvijek nisu razjašnjeni, a o njima nije htio nagađati ni sam Jelavić koji je gostovao u emisiji "Nedjeljom u 2". Na pitanje koga smatra mogućim nalogodavcem Jelavić nije odgovorio, rekavši da o tome ne može spekulirati. Odbacio je mogućnost da bi mogući motivi mogli biti povezani sa optužbama za pronevjeru novca u Hercegovačkoj banci, ili pak s atentatom na Jozu Leutara.

Jelavić: Pobjegao sam otmičarima

Jelavićeva otmica: Uhićeni Vlado Ćorić i Marijo Miličević

Jelavić kaže da otmičarima nije isplatio otkupninu, već je, njihovom nepažnjom, uspio pobjeći.
- Otkupninu nisam platio i to nikad ne bih uradio, a nema šanse ni da ju je platio itko od mojih prijatelja - tvrdi Jelavić. Odbacio je i mogućnost da je otet zbog nekih dugovanja, jer "nikad nikome nije ostao dužan".

Govoreći o slučaju Hercegovačke banke, odnosno o činjenici da ga je sud u Sarajevu osudio na 10 godina zatvora zbog pronevjere novca hrvatskih poreznih obveznika, Jelavić je rekao da se radi o montiranom političkom procesu. Spreman je za te optužbe odgovarati pred hrvatskim pravosuđem, kaže, i nada se da će se ta priča uskoro i okončati budući da je ovako "živ zakopan". Na pitanje od čega preživljava posljednjih godina, kaže da živi od pomoći prijatelja i pomoći suprugine obitelji. Posljednjih se godina bavio "manjim građevinskim pothvatima", odnosno gradnjom "desetaka stanova".

Jedino što bi promijenio u svojoj živopisnoj biografiji bilo bi, rekao je, bavljenje politikom.
- Politika je kaljuža u kojoj ima puno krokodila...a meni je slava bila udarila u glavu - rekao je Jelavić.
(mp)

Primjedbe

Popularni postovi