GORAN MILIĆ U ARGENTINI OTKRIO SUDBINU 'NESTALOG' DUVNJAKA POKOJNOG JAKOVA BAGARIĆA JAKIŠIĆA

Dinko Bagarić, 47-godišnjak iz Bukovice pokraj Tomislavgrada u emisiji Gorana Milića ''Idemo na put u Argentinu'' pronašao je svog davno nestalog strica, piše Petar Miloš za Slobodnu Dalmaciju.

Emisija se prikazivala 7. siječnja, a u njoj je Milićeva sugovornica bila Clarisa Jakišić koja je ispričala kako je njen pokojni muž Jakov rođen u Tomislavgradu, te kako se on prezivao Bagarić. Nakon emigracije u Argentinu, Jakov je preuzeo prezime Jakišić jer su tako njegovu obitelj nazivali u selu.

U kontaktu

Nakon što je vidio emisiju, Dinko je uz pomoć svojih kćeri, Marije, Ive i Josipe, preko interneta stupio u kontakt sa svojom strinom Clarisom, te doznao kako mu je stric preminuo 1989. godine.
Dinko kaže kako mu je otac pričao o dvojici braće, Jakovu i Ivanu, koji su nestali u Drugom svjetskom ratu. Njegov otac, 87-godišnji Jozo zvani Joja, kaže kako je braću posljednji put vidio 1942. godine kada su otišli u domobrane, Jakov u Gospić, a Ivan u Srijem. Nakon rata se pričalo da je Jakov poginuo, dok je Jozo 15 godina bio u zatvoru u Zenici.

Jozina supruga Marija kaže kako je u njezinu rodnom selu Raiču kod Novske Jozo spašavao Srbe koji su svjedočili o tome, no sud je to svjedočenje sakrio.

Nakon što je vidio emisiju, Dinko je uz pomoć svojih kćeri, Marije, Ive i Josipe, preko interneta stupio u kontakt sa svojom strinom Clarisom, te doznao kako mu je stric preminuo 1989. godine. Saznao je i kako mu je strina Ličanka s djevojačkim prezimenom Jakšić, te kako je njegov stric često spominjao rodbinu i rodni kraj. Bojao se javiti jer je UDBA otvarala pisma, te prema adresi pronalazila i ubijala emigrante.

Obitelj organizira veliki okup u svibnju u Bukovici, a Dinko pokušava stupiti u kontakt s Goranom Milićem kako bi mu pomogao.

Primjedbe

Popularni postovi