VELEČASNI SUDAC U SPLITU 22. PROSINCA

Tekst:
A.Š.
(portal javno, Slobodna Dalmacija)
Objavljeno: 08.12.2008. u 20:08h

Samo četiri dana nakon Thompsonova koncerta, velečasni Zlatko Sudac gostovat će 22. prosinca u Velikoj dvorani na Gripama u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Sudac će tom prigodom predstaviti novu knjigu ''Razgovori'' te razmijeniti misli o raznim temama s novinarkom Dunjom Ujević, autoricom knjige. Cijeli će događaj upotpuniti i brojni gosti iz glazbenih i glumačkih voda, a izvest će se pjesma Olivera Dragojevića ''Moj lipi anđele'', jedna od najdražih skladba poznatog karizmatika.

Stipan Jurišić, ravnatelj Javne ustanove ''Športski objekti'' Split, otkrio je kako će ulaz sljedbenicima karizmatičnog svećenika u dvoranu na Gripama biti besplatan. Uz zaštitare će biti angažirani i brojni volonteri, a prodavat će se i knjige Zlatka Sudca po promotivnim cijenama.

Jednim dijelom zarade od prodaje knjige pokrit će se troškovi organizacije, dok je drugi dio namijenjen humanitarnoj zakladi.

- S obzirom na veliku posjećenost misa i predavanja, seminara i skupova duhovne obnove na kojima se pojavljuje velečasni Sudac, odlučili smo i dvoranu pripremiti za maksimalni prihvat štovatelja njegova lika i djela - rekao je Jurišić i dodao kako će se otvoriti parter u dvorani, čime će se osigurati dodatnih petsto stajaćih i tristo sjedećih mjesta.

U dvorani će biti mjesta za otprilike 5000 ljudi.

P.S.
Prenosim vijest, iako mi nije jasno kakve veze ima vlč. Sudac i koncert M. P. Thompsona, iako mi riječi "sljedbenici" i "štovatelji lika i djela" paraju uši, kao da odjekuju iz nekog drugog vremena. Neprimjerena terminologija za katolike, a siguran sam i neprihvatljiva za samog vlč. Sudca koji je skroman svećenik, poslušan i odan svom biskupu i hijerarhiji katoličke Crkve.

Dakle, siguran sam da bi i Poljud bio tijesan primiti sve obične katolike (nikakve 'sljedbenike' što je sektaški termin), ali znam da ćemo i na Gripama moliti i da nam ne trebaju nikakvi 'zaštitari' (kao da smo pobješnjal banda). Bit će dosta djevojaka i mladića koji u takvim situacijama nisu čak ni 'redari' nego osobe spremne pomoći, služiti, biti tu za druge i zbog drugih.

OVAKO NAPISANA VIJEST IZAZIVA 'TRNCE' KOD ONIH KOJI SE 'BOJE THOMPSONA I SUDCA, A ZA TAKVO ŠTO NEMA RAZLOGA. JER JEDAN DOLAZI PJEVATI A DRUGI MOLITI I RAZGOVARATI S NARODOM BOŽIJIM.

OSOBNO MISLIM DA BISMO MI KOJI SMO PROŠLI SEMINARE VLČ. SUDCA TAJ DAN TREBALI DATI PREDNOST ONIMA KOJI ZA TO NISU IMALI PRIGODU.

Primjedbe

Popularni postovi