KARAMARKO: UBOJICA IVANE HODAK ĆE BITI SIGURNO PRONAĐEN

Karamarko: Ubojica Ivane Hodak će sigurno biti pronađen

NAKON što su ubojstva Ivane Hodak i Ive Pukanića pokazala da mafija u regiji ne brine puno o nacionalnostima zamjetno se povećala i suradnja policija u regiji, posebice hrvatske i srpske. Tako je danas u posjetu hrvatskom kolegi Tomislavu Karamarku došao srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić te su ovom prilikom potpisali Memorandum o suradnji policija. Karamarko i Dačić su najavili i da će doći do razmjene policajaca, odnosno časnika za vezu. Hrvatska u Beogradu već ima svog časnika za vezu.

Ministar Karamarko je okupljenim novinarima rekao kako će ubojstvo Ivane Hodak sigurno biti riješeneo, te da se intenzivno radi na njemu. Podsjetimo, u tom slučaju još nitko nije priveden niti uhićen iako su od ubojstva prošla dva mjeseca, dok su u slučaju ubojstva Pukanića atentatori uhvaćeni nakon samo nekoliko dana.

Čitajući neke 'stručnjake', blogere koji 'sve znaju', čovjek bi stekao dojam kako su Faber i Karamarko dosad samo prikazivali predstave, uglavnom za građane Zagreba. Neki im uporno traže neke stare grijehe i propuste, povezuju ih s ovim ili onim klanom i pričaju da je sve skupa samo two-man show, koji ne će dugo trajati. A kako stvari zapravo stoje?

Iako je rano ocjenjivati rad dvojice prvih policajaca, već sad je očito da se mafiji, s navodnicima i bez njih, 'gaće tresu'. Strah, neizvjesnost, nepovjerenje se uvuklo u dosad nedodirljive krugove. Oni koji su dosad uvijek unaprijed znali za svaku akciju, za svaki potez pojedinih ministara i same službe, sad u nevjerici mrmljaju nešto jedan drugom, glumeći još uvijek nedodirljivost i informiranost. Neki su prestali s 'redovitim uslugama' sredjivanja svega i svačega 'svojim ljudima'. Promijenili brojeve, ubacili u mobilne uređaje dodatne zaštite. Ne dolaze na mjesta na kojima su se redovito pojavljivali s 'diskretnom pratnjom'. U tom smislu je i zadnja akcija ŠOK proizvela dodatni učinak. Svi su shvatili da NEMA NEDODIRLJIVIH. Još kad bi se dogodilo privođenje 'bijelih ovratnika', onih kojima se mafija naime gadi, a zapravo su njezini kumovi, policijski dvojac na čelu MUP-a može započeti dugoročno planirati i izgradjivati neovisni sustav sigurnosti, kakav već dugo imaju mnoge zemlje EU.

Zato sam sklon vjerovati da će MUP, prije nego se očekuje, doći do posljednje karike iz lanca odgovornog za ubojstvo Pukanića i Franjića, kao i do izvršitelja ubojstva Ivane Hodak. Tek tada bi se moglo očekivati povratak Hrvatske u društvo država koje vladaju svim segmentima sigurnosti društva.


Primjedbe

Popularni postovi