U FEDERALNOJ VLADI MINISTRI RADE JEDAN PROTIV DRUGOG

Borjana Krišto: Nema više sastanaka vladajuće četvorke
28. studeni 2008 u 10:35
3 Pogleda : 0 Komentara :: :: Naslovnica - Top vijest

MOSTAR - Predsjednica Federacije BiH u izjavi za Dnevni list je potvrdila da nema namjeru sazivati nove sastanke čelnika Federacije, Vlade s predsjednicima vladajućih političkih stranaka

Čelnici Federacije, federalne Vlade i političkih stranaka neće se više sastajati, ukoliko ne bude posebnih zahtjeva po tom pitanju, potvrdila je u izjavi za naš list Borjana Krišto, predsjednica Federacije. Ona dodaje da će se sastanci od sada održavati na razini predsjednika i dopredsjednika Federacije, kolegija Parlamenta i članova Vlade.

Kriza se prelila u Parlament

Predsjednica Federacije navodi da je evidentno da postoji kriza u funkcioniranju i Vlade i Parlamenta, što se vidi kroz donošenje određenih zakona. “Ne postoje jasni i usuglašeni stavovi po nekim pitanjima, jer jedna stranka ima interese u energetskom sektoru, druga ima različite stavove kad je u pitanju braniteljska populacija i slično. Mogu reći da se kriza prelila iz Vlade u Parlament”, pojasnila je predsjednica Federacije ističući da će Parlament kazati kako i na koji način će se odnositi prema vladinim projektima, te da će to biti jedna vrlo jasna poruka Vladi.

Ministri samostalno koče odluke

“Vlada radi i donosi odluke. Istina, neke se odluke donose uz preglasavanja i otežano, no problem je što su neki ministri uzeli sebi za pravo da samostalno koče neke odluke i to se neće tolerirati, ni od Parlamenta ni od nas kao izvršne vlasti”, istaknula je Borjana Krišto.

Napomenula je da je Vlada dostavila prijedlog izmjene Zakona o proračunu za tekuću godinu te odmah sazvala sastanak članova Parlamenta, Vlade, premijera i dopremijera te potpredsjednika Federacije. Krišto kaže da je nađeno uravnoteženo rješenje da se iznađu odgovarajuća sredstva i riješe problemi s neisplaćenim plaćama.

brazda.ba/Dnevni list

Primjedbe

Popularni postovi