TKO ĆE PRIJE OKUPITI SURADNIKE: NAŠI NAČELNICI ILI OBAMA

Prvih stotinu dana mediji ne napadaju ni jednu, pa ni općinsku vlast. Kod nas bi se zbog sporosti preuzimanja moglo dodati još koji tjedan 'dazu'. Ali kako stvari stoje, zbog raznih zakonskih ograničenja nametnutih poluprotektoratom u BiH, mnogi tek izabrani načelnici u našim općinama, ne će moći profunkcionirati prije svečane inauguracije novog američkog predsjednika. (Inače će im se zgodno biti sjećati: vladali su svojim malim 'bijelim kućicama' u vrijeme Obame).

U Tomislavgradu su nešto jednostavnije stvari, budući je načelnik Ivan Vukadin (HDZ BiH) pobijedio s uvjerljivih sedamdesetak posto, a stranka će sa sestrinskom HDZ 1990. imati natpolovičnu, a s tradicionalnim koalicijskim partnerom SDA-om, te vjerojatno i s HSSom (2 vijećnika) i HZ HB-om (2 vijećnika) mogu imati i dvotrećinsku većinu.

Prvi radni dan novoga načelnika

Objavljeno: 10. Studeni, 2008. 14:10. Pregledano 111 puta.

Nakon što je protekloga petka (08. 11.) potpisao Izjavu o preuzimanju četverogodišnjeg mandata, novoizabrani načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin, u ponedjeljak je proveo svoj prvi radni dan na toj dužnosti. Gostujući u Dnevnome zrcalu Radija Tomislavgrad načelnik je istaknuo da je u prijepodnevnim satima obišao općinske službe te se susreo s bivšim načelnikom Zdravkom Prkom i predsjednikom Općinskoga vijeća u tehničkom mandatu Ivicom Matićem.

Primopredaja vlasti još uvijek traje, a ovih dana se očekuje sazivanje Općinskog vijeća koje će posljednji put sazvati Ivica Matić, dosadašnji predsjednik O.V.

Tako bi Vukadin mogao biti za dlaku brži u preuzimanju vlasti od Obame. Jedina razlika je što Obama ima pravo birati suradnike:)

Primjedbe

Popularni postovi