PLOČKINIĆ SE UPUSTIO U 'POLICI FICTION' ILI TRAŽI VOLA DA DOBIJE POLA

Pločkinić pozvao Dodika da prizna HercegBosnu PDF Ispiši E-mail
ocjena: / 5
Petak, 28 Studeni 2008
Sample ImagePredsjednik Alternativne Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosna, Leo Pločkinić je pozvao danas premjera Republike Srpske Milorada Dodika na međusobno priznanje ovih dviju budućih susjednih zemalja ukoliko dođe do raspada Bosne i Hercegovine.

"...Između Herceg-Bosne i Republike Srpske nema neriješenih pitanja izuzev pitanja povratka izbjeglih i raseljenih ali to pitanje je u procesu rješavanja. Postoje moćni krugovi u međunarodnoj zajednici koji su zaključili kako će BiH završiti poput Čehoslovačke, bivše jugoslavije ili bloka bivšeg Sovjetskog Saveza pa su poslali najboljeg stručnjaka za mirni razlaz između tri naroda sa tri potpuno različite konfesije, sadašnjeg Visokog predstavnika Miroslava Lajčaka koji je već bio kum mirnim razlazima nekim danas već bivšim zajednicama.

Granice u BiH za međusobno priznanje su već ucrtane u Daytonski sporazum, a Hrvati bi bili potpuno zadovoljni sa Hrvatskom Republikom unutar onih terirtorija koje su unijeli u Federaciju s pravom diskontinuiteta teritorija. Apsolutno nikakv sukob ili rat nisu moguća opcija jer su ta vremena odavno iza nas ali dijalogom se možemo mirno dogovoriti. Mogućnost samoopredjeljenja i samoodređenja je unesena u daytonski mirovni sporazum kroz Povelju UN-a o pravu konstitutivnih naroda za samoodređenjem kroz referendum...", izjavio je Leo Pločkinić.

Z.Ž. l press

Primjedbe

Popularni postovi