Mafija na Balkanu organiziranija od policije

Sarajevo, 29.11.2008., 17:19 | T.Š.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ponovio je u subotu u razgovoru za Dnevni Avaz da je Željko Milovanović glavni osumnjičeni za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića u Zagrebu.

Željko Milovanović (Foto: Dnevnik.hr)

Željko Milovanović

Odgovarajući na pitanje postoje li kakve dvojbe da Milovanović ipak nije počinitelj atentata, Karamarko je rekao: 'Ne. Postoji mnogo argumenata i dokaza koji takvu sumnju u cijelosti otklanjaju.'

Karamarko u Sarajevu sudjeluje na dvodnevnom neformalnom susretu ministara sigurnosti i unutarnjih poslova regije.

Komentirajući navode iz Milovanovićeva pisma medijima prema kojem na dan ubojstva nije bio u Zagrebu, Karamarko ga je pozvao da se 'prijavi prvoj nadležnoj policijskoj stanici i neka dokaže svoju nevinost'.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova izrazio je uvjerenje da se Milovanović još uvijek skriva u BiH.

Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko (Arhivska fotografija)

'Pretpostavljam da je negdje u BiH. Mi vjerujemo u profesionalnost naših kolega u BiH i znamo da su sposobni locirati ga i naći. Očekujemo da će se Milovanoviću uskoro suditi u BiH', dodao je.

Hrvatski ministar je ocijenio kako je mafija na Balkanu vrlo povezana, no da se može pobijediti suradnjom policija iz zemalja regije.

'Mafija na Balkanu je jedan zajednički organizam. Dojam je da je mafija bolje organizirana. Međutim, u trenutku kada država odluči pokazati zube, i ako to učini nekoliko država sa svojim sigurnosnim strukturama, onda sam definitivno optimist da mafija gubi, uvjetno rečeno, rat', rekao je hrvatski ministar.

Primjedbe

Popularni postovi