(PRE)PAMETNI HADEZEOVCI O BUŠIĆU

Siniša Bužan-.--.-Ivan Jarnjak , rođen 1941. u Bednji. Završio je fakultet za organizaciju rada.1992. dolazi na mjesto Ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske i na toj funkciji je do 1996. godine.2000. je izabran za zastupnika u Saboru u kojem obnaša dužnost predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Na izborima 2003. je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru.Jarnjak: Cilj ne opravdava sredstvo

Ivan Jarnjak iz HDZ-a smatra da to nije jednostavno pitanje, jer nije lako odrediti je li Zvonko Bušić terorist ili heroj.

- Činjenica je da je osuđen i da je odslužio svoju kaznu, no on je napravio to što je napravio da pokaže stanje u Hrvatskoj. No kako se kaže cilj ne opravdava sredstvo – smatra Jarnjak. Napominje da je dobro da je Bušić pušten iz zatvora u Sjedinjenim Američkim državama i da je ponovno u Hrvatskoj.

Njegov stranački kolega Andrija Hebrang slaže se da to nije jednostavno pitanje, jer u obzir treba uzeti ''vrijeme u kojem se Bušić borio za Hrvatsku, a koje nije imalo druge metode''. Smatra da nije u redu danas ga osuđivati zbog takvih metoda.

- Cijenim ga zbog toga što se borio za Hrvatsku, ali ne mogu se oteti dojmu da je jedan život izgubljen – rekao je Hebrang.

E, Andrija, tko si ti da sudiš čiji je život izgubljen?

Tek će vrijeme pred nama pokazati tko je 'profućkao' svoje vrijeme na ovom hodočašću od 'gnijezda do zvijezda'.

Primjedbe

Popularni postovi