MLADI BOŠNJACI PODRŽAVAJU PRAVEDNE ZAHTJEVE BH HRVATA

Predsjednik Nevladine organizacije Croatia Libertas, Leo Pločkinić sudjelovao je u dvoiposatnoj emisiji Zabranjeni forum PINK televizije u četvrtak 10 travnja, noseći na rukavu žutu traku u znak prosvjeda zbog aparthejda i hegemonije koja se provodi nad hrvatskim narodom u BiH.
80% bh JAVNIOSTI ZA HRVATSKI ENTITET U BIH
Od ostalih gostiju sudjelovali su Davor Čordaš, potpredsjednik RS-a, profesor Ugo Vlaisavljević, Rajko Vasić, glavni tajnik SNSD-a i Tomo Vidović, SDP BiH.
Nakon uvodnog dijela emisije postavljeno je pitanje kako je moguće da se jedan ustavno suvereni i konstitutivni narod u BiH preglasava od strane drugoga naroda, na što je predstavnik SDP-a gospodina Tomo Vidović izjavio kako je izbor građana na dobrobit cijeloga društva.
On nije prihvatio sugestiju gospodina Pločkinića kako cilj ne može opravdavati sredstvo i kako se ipak ne može vršiti preglasavanje nekog od konstitutivnih naroda. Profesor Ugo Vlaisavljević je kazao kako je se ozbiljno moraju uzeti u obzir zabrinutosti hrvatskoga naroda i otvoreni prosvjed gosdpodina Pločkinića koji je cijelo vrijeme emisije izazvao simpatije kod oko 200 nazočnih gostiju u studiju koju su predstavljali mladež HDZ-a BiH, mladež SNSD-a, mladež SDA, mlade Liberale i još neke stranke.
Gospodin Rajko Vasić je istakao kako poptuno podržava Hrvatski entitet u BiH i da će srpska strana u BiH učiniti sve kako bi se izjednačila ustavna pozicija sva tri naroda. Davor Čordaš je iznio činjenicu kako Bošnjaci u Federaciji BiH od ovoga entiteta prave sebi rezervnu državu. Dadano je kako između Srba i Hrvata u BiH nema neriješenih piutanja osim pitanja povratka, odnosno Aneksa VII Daytonskoga mirovnog sporazuma koji se mora obostrano provesti.
Hrvatski predstavnici su istakli kako po pitanju granica ne žele ništa više od onoga što je hrvatski narod i obranio i daytonskim sporazumom unio u Federaciju BiH dok s druge strane Bošnjaci svojataju čitavu teritoriju BiH smatrajući je isključivo bošnjačkom.
Nakon konstatacije jednog pripadnika mladeži iz SDA dokle će Hrvati nositi žute trake na rukavima jer to sramoti državu BiH, gospodin Pločkinić je odgovorio kako će to trajati sve dok traje aparthejd u obliku nepostojanja pariteta, konsenzusa i rotacije u BiH i dok se provodi hegemonija Hrvata u BiH, dodajući kako je to sramota Bošnjaka a ne Hrvata u BiH koji imaju čist obraz i čistu savijest.
Na anketno pitanje: "Je li Hrvatski entitet u BiH iluzija ili stvarnost?" nazočni gledatelji su odgovorili u omjeru 80% kako Hrvatski entitet NIJE iluzija i 20% kako jeste što znači da je oko 30% Bošnjaka u publici glasovalo za hrvatski entitet u BiH kao realnu opciju.

Primjedbe

Popularni postovi