LTD DELMINIUM - DUVNJACI SE POČELI ORGANIZIRATI!? NIJE DOBRO??!

Novoutemeljeno dioničko društvo LTD Delminium iz Tomislavgrada ima zadatak potaknuti razvoj prostora, i to ne samo mjesta oko Buškog jezera, nego cijelog područja općina Tomislavgrad i Livno, te privući investitore koji će ulagati u ovaj kraj.
Kako je istaknuto na okruglom stolu održanom u Tomislavgradu, društvo je na sebe preuzelo obvezu izrade strategije razvoja Buškog kraja, kreiranje nositelja razvoja, osiguravanje djela financijskih sredstva, pronalazak strateških partnera, pomoć u realizaciji projekata i provedbu spomenute strategije.
No, kao pred uvjet tome, istaknuto je da op ćine moraju obaviti svoj dio posla, tj. stvoriti zakonodavno i administrativno okruženje, koje često zna biti prepreka investitorima. Osim toga, moraju prihvatiti strategiju razvoja, donošenje odgovarajuće odluke te ustroj ureda za potporu i praćenje razvoja. Osim izrade ozbiljnog prostornog plana, spomenute su i druge djelatnosti koje će biti obuhvaćene projektima.

Dioničko društvo LTD Deliminium trenutačno broji 68 dioničara s područja BiH, Hrvatske, Njemačke, Kanade, Švicarske i Belgije, te temeljnim kapitalom od skoro milijun maraka. Kako je rečeno na okruglom stolu, planirano je da se 20 posto dioničkih sredstava uloži u malo poduzetništvo, a 80 posto u strateške projekte.

(Livno Online)

Primjedbe

Popularni postovi